Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

3096 Dage

25. november 2013 af Betina Bøgh Larsen

3 stjerner Skriv en kommentar

3096 Dage billede

Den sande historie om Natascha Kampusch, som blev kidnappet og holdt til fange i et kælderrum i otte år.

Den 2. marts 1998 var 10-årige Natascha Kampusch på vej til skole. Idet hun passerede en hvid varevogn, greb en fremmed mand fat i hende, løftede hende op og kastede hende ind i varevognen, hvorpå han kørte af sted med hende.

Bortføreren hed Wolfgang Priklopil, og han havde nøje planlagt kidnapningen og bygget et hemmeligt kælderrum under sit hus til at huse Natascha i. Rummet var 2,7 meter langt og 1,8 meter bredt, og det var fuldstændig afskåret fra lys og lyd. De næste 3.096 dage blev denne trange plads hele Nataschas verden.

Livet i fangenskab var selvsagt ubærligt, og Wolfgangs ugerninger imod Natascha toppede især, da hun kom i puberteten. Hun blev offer for fysisk hårdt og tungt slavearbejde, da huset skulle sættes i stand, og som en lille tjenestepige skulle hun sørge for både madlavning og rengøring. Hun blev mere og mere mager, da hun flere dage i streg måtte gå sulten i seng. Hun blev udsat for vold og voldtægt og gennemlevede rent ud sagt et mareridt.

Den 23. august 2006, efter 3.096 dages tilfangetagelse, lykkedes det Natascha Kampusch at undslippe sin kidnapper. Da det gik op for Wolfgang Priklopil, at hun var flygtet, løb han ud foran et tog og begik selvmord.

Ikke særligt rar at se på
Historien om den undslupne, 18-årige Natascha Kampusch og hendes otte år lange tilfangetagelse skabte store avisoverskrifter verden over i 2006 og er blevet fortalt mange gange siden. 3096 Dage er baseret på bogen af samme navn, som Natascha Kampusch selv har skrevet.

Filmatiseringen har ikke noget nyt at byde på og er egentlig ikke særligt rar at se på! Man får sat billeder på alle de skrækindjagende historier, som verdenspressen præsenterede os for, og hvad skal det egentlig gøre godt for? Det er i hvert fald ikke en film, man får lyst til at se to gange, men omvendt set er det jo heller ikke en oplevelse, man ønsker at blive udsat for hverken én eller to gange! Derfor vil det jo alt andet lige ikke være en opløftende oplevelse at være vidne til.

Danske Thure Lindhardt spiller Wolfgang Priklopil. Flere skuespillere fik tilbudt rollen før ham, men takkede nej uden overhovedet at have læst manuskriptet, fordi de ikke ville portrættere ham. Jeg synes, at Thure Lindhardt tager rollen i stiv arm. Man føler afsky for Wolfgang og krummer tæer for, hvornår hans humør vender 360 grader. Det ene øjeblik kan han faktisk være menneskelig overfor Natascha, det næste ser han rødt og bliver voldelig overfor hende. Uden tvivl en karakter, det må have været svært at relatere sig til.

Antonia Campbell-Hughes, som spiller Natascha Kampusch i teenageårene, gør det også utroligt godt og meget intenst. At hun i virkeligheden er 32 år gammel, er ikke til at se, da hun tager sig godt ud som teenager. Hendes øjne er fulde af foragt, desperation, angst og ensomhed, og man føler virkelig med hende i hendes svære kamp om overlevelse.

Ekstramateriale
Ekstramaterialet byder på et kort interview med Natascha Kampusch, hvor hun fortæller om sin oplevelse med filmen. Interviewet foregår på tysk og er desværre kun tekstet på engelsk. Ligeledes er der et interview med instruktøren, Sherry Hormann, som ganske kort fortæller, hvad filmen handler om. Det samme gør sig gældende for interviewet med produceren, Martin Moszkowicz. Disse to interviews foregår på engelsk. Vi kommer også med bag kameraet, hvor man virkelig føler sig som en flue på væggen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Mis. Label.

Titel: 3096 Dage
Original Titel: 3,096 Days
Premieredato: 21. november 2013
Instruktør: Sherry Hormann
Skuespillere: Antonia Campbell-Hughes, Thure Lindhardt, Trine Dyrholm
Spilletid: 105 min.
Selskab: Mis.Label, 2013
Genre: Drama






banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...