Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bellflower

16. februar 2012 af Sophia Sienkiewicz Balle

6 stjerner Skriv en kommentar

Bellflower billede

Noget er gået helt galt, men hvad? Tanken dukker op allerede efter de første hektiske minutter af filmen.
Et ultrahurtigt flashback sætter rammen for, hvad, man kommer til at opleve den næste halvanden times tid. Og du kan godt glæde dig for Bellflower er en stor langefinger i hovedet på Hollywoodmaskinen og beviser, at independent film, på trods af usle budgetter, sagtens kan give stort anlagte Hollywoodfilm kamp til stregen

Bellflower er resultatet af et fuldstændigt vanvittigt projekt instruktøren Evan Glodell satte sig for, da han ville realisere sin første spillefilm. Et projekt, der fra starten virkede dødsdømt, blandt andet på grund af et latterligt lille budget. Men med Glodells ukuelig viljestyrke og et guerillaagtigt filmhold, der ikke lod sig stoppe af manglende godkendelser og sikkerhedsforanstaltninger, har han skabt en fantastisk og original film.

Filmen havde premiere på sidste års Sundance Festival og fik ros med på vejen. De amerikanske anmeldere drog paralleller til tidlige Martin Scorsese, Terrence Malic og Quentin Tarantino.

Glodell, der er lidt af en multikunstner, har foruden instruktion, skuespil og manuskript også stået for at bygge filmens kamera. I bedste Storm P stil består kameraet af flere forskellige elementer: udtjente kameradele, objektiver fra Sovjet-æraen og et bilbatteri. Med de gulligt grumsede billeder, som dette kamera frembringer, har filmen fået en helt særlig visuel stil, der på trods af sin uperfekthed er meget smuk og sælsom.

De to rodløse venner Woodrow (spillet af Glodell selv) og Aiden bor i sovebyen Bellflower, en forstad til L.A. og keder sig bravt. Derfor slår de tiden ihjel med uhæmmet fest, druk og med at bygge flammekastere.
Inspireret af Mad Max-filmenes dommedagsunivers bygger de flammekastere i håbet om, at en verdensomspændende apokalypse vil opstå og dermed bane vejen for, at deres selvopfundne bande ”Mother Medusa” skal blive verdenshersker. Udover drømmen om at bygge den perfekte flammekaster arbejder Woodrow og Aiden også på at bygge en super blæret muskelbil, der går under navnet Medusa, og som har indbyggede flammekastere.

Plottet lyder måske nørdet og en smule useriøst, men Bellflower rummer en kompleks og fatal kærlighedshistorie, der giver filmen alvor, dybde og nerve.
Woodrow bliver hovedkulds forelsket i den vilde og flyvske, men charmerende pige Milly, der er lidt af et mandfolk. Hun er ligeledes tiltrukket af Woodrow, men advarer ham om, at hun vil ende med at såre ham. Han tror hende ikke og deres heftige forhold bliver katalysator for filmens begivenheder. Grænserne mellem at elske og at hade er hårfine og overskrides gang på gang i ultravoldelige sekvenser.
Så på trods af drengerøvsattitude, kampdruk og fede biler har filmen fat i den lange ende og beskriver ungdomsidioti og forvirring på en måde, der leder tankerne hen på Fight Club (1999).
Et andet og meget interessant element i filmen er det meget intense brug af flashbacks. Der bliver vendt fuldstændigt op og ned på begivenhedernes gang. Man er derfor aldrig helt sikker på, om det man lige så, virkelig skete, eller om det var et løsrevet fragment af Woodrows forstyrrede tanker, hvilket gør filmen herligt uforudsigelig.

Bellflower efterlader en med følelsen af at havet set noget særligt og unikt når rulleteksterne løber over lærredet. Dette skyldes i høj grad billedsiden, der meget stærkt understøtter fortællingens skrøbelige balance mellem kærlighed og had.
I et split sekund kan det hele antændes og katastrofen ulmer konstant under overfladen.

Titel: Bellflower
Original Titel: Bellflower
Premieredato: 16. februar 2012
Instruktør: Evan Glodell
Skuespillere: Evan Glodell, Jessie Wiseman, Tyler Dawson, Rebekah Brandes, Vincent Grashaw
Spilletid: 103 min.
Selskab: Coatwolf Productions, 2011
Genre: Action , Drama , Romantik
Woodrow og Milly
Woodrow og Milly
Flammekasteren afprøves
Flammekasteren afprøves
Medusa
Medusa
Kærlighed kammer over i had
Kærlighed kammer over i had


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...