Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

De Nattergale - The Boks

26. november 2007 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB MUSIK DVD'EN HER

De Nattergale - The Boks billede

Uha Da Da for en Boks!

Hvis man hopper inde i en bus, og bussen kører samtidig – lander man så samme sted som hvor man hoppede fra, eller havner man bag i bussen? Det og en lang række andre spørgsmål, kan du få opklaret ved at dykke ombord i The Boks som er en mastodontisk udgivelse med stort set alt hvad De Nattergale har rørt ved siden deres dannelse. Man skal dog lige se bort fra julekalendrene CWC, CWC World og den udødelige The Julekalender, som jo så kan købes seperat på dvd. Dog får man i den samlede pakke her en cd med alle sangene fra netop The Julekalender. Selve boksen er bygget op som et slags kompendie ud i diverse løjer som de herrer (Viggo Sommer, Carsten Knudsen og Uffe Rørbæk Madsen) har stået bag.

6 albums (inkl. Som nævnt sangene fra The Julekalender) og 3 dvd'er med alle mulige tv-optagelser, shows, musikvideo'er og interviews. En del af det udgivne på dvd'erne her, har aldrig været vist før. Så der er selvsagt noget at hente for selv inkarnerede fans af trio'en, som jo endte som duo. Flankeret af en booklet, som burde have været en booktung, for der er intet mindre end 96 sider med alle sangteksterne fra De Nattergales bagkatalog. Naturligvis skrevet på dialekt og akkompagneret af skæve og skøre fotos fra deres mange optrædender.

De 6 studiealbums er som vi kender dem, sketches og sange ad libitum, mens det i denne sammenhæng er mere vedkommende at dykke ned i de til lejligheden sammensmeltede dvd'er. Den første dvd indeholder nogle af de allerførste optagelser med De Nattergale. På slap line i København, efteråret 1987, hvor tv-seerne får et indblik i den platte humor og musikalitet de tre besidder. Mange har kaldt trio'en for Linje 3 på bondejysk. Men hallo, her er meget mere kant og saftigt indhold. Det kommer til udtryk på dvd 2 hvor der er liveoptrædender optaget i Herning, Aars og Århus. Den klassiske sketch kaldet Laver I Så Sjel A Mad? præsenterer vel dybest set første udkast til den senere Gertrud Sand fra den velkendte kartoffelavlerfamilie. Sange som Det Gik Hiel Gal, Roder Lidt Mæ' Rytmeboxen og Man Har Da Heller Ikke Andet End Bøvl Ud Af Det Centralvarme er tidløse evergreen(s), for nu, bare lige, at blive i det Linje 3'ske! Dvd nummer 3 er en slags blandede bolcher, som spænder fra årene 1983 til 2001. Se diverse indslag fra DR Hitlisten, Eleva2eren, Go' Morgen Danmark og meget mere. Se dem som gæster hos Jarl Friis-Mikkelsen og Michael Meyerheim. Se det såkaldte Sort Lørdag eller hvad med Det Går Slet Æt fra Grammy-uddelingen i 1991. Her er time efter time af gustne gensyn gemt, og anbefalingen skal da lyde på ikke at se det hele ud i et, med mindre du ønsker at få prædikatet kuk-kuk! Med andre ord, er her indslag, bidder og snaser nok til at dække ethvert behov for Nattergal underholdning. Og mister du overblikket, så husk at bruge booklet'en.

Om man ønsker at investere i denne boks med et carreer-spanning view med de skøre jyder, skal være op til den enkelte. Men som udgivelse er der ikke en finger at sætte på denne boks. Jeg gentager: 6 studie-abums, 3 dvd'er med utallige timer fra de unge år til de seneste år og en lommebog som giver et fantastisk overblik over alt hvad de har rodet sig ud i. Nu har jeg nok aldrig – og bliver det nok heller ikke – været super-tilhænger af De Nattergale. Mindre kan dog også gøre det, for det er sjovt i sig selv at genopleve gamle klip som har lagret sig (og der er trods alt mange), men også at opleve den grundighed der ligger for dagen omkring denne udgivelse. Her er noget for øret, øjet og det brede smil. Boksen må betegnes som helstøbt, og det faktum må man vedkende sig uanset om man er til bondejyske platheder eller ej.

DVDen er venligst stillet til rådighed af:
RecArt Music.

Titel: De Nattergale - The Boks
Original Titel: De Nattergale - The Boks
Premieredato: 16. november 2007
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...