Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Dion live

19. oktober 2004 af Félix F. Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar

Dion live billede

Tag med multikunstneren Dion på en live-rejse i en verden af blues og små anekdoter.

Dvd´en er en blanding af solisten Dion, som sidder i et studie og performer med stemme og guitar, og koncertoptagelser fra The Tropicana, Atlantic City, New Jersey den 3. oktober 2003. Blandingen er fint afbalanceret og giver et godt indtryk af solisten og forsangeren.

Mulikunstneren Dion er nok ikke så kendt herhjemme, derfor en kort introduktion til en kunstner der absolut er et bekendstskab værd. Dion DiMucci blev født den 18 juli 1939 i Bronx. Han begyndte at synge da han blot var fem år gammel, og spillede guitar som tiårig. Da han var tolv optrådte han med Paul Whitman på radio og tv på østkysten. Han brugte det meste af sin fritid på piger, banden The Fordham Daggers og at synge på gadehjørner, som han selv siger ”my streetcorner Bronx blues. Han blev hurtigt kendt og slog sig primært igennem i 50´erne på rocksingler. I ´58 begyndte han at lytte til street doo wop, og udkom med "Tag Along" og "We Went Away." Det gik knap så godt med salget, men åbnede muligheden for et samarbejde med større pladeselskaber. I starten af 60´erne opløstes The Belmonts, sandsynligvis på grund af Dions narkomisbrug, der i længere tid havde tærret på bandet, men kulminerede i en hospitalsindlæggelse. Herefter gik Dion solo. Han lavede bevidst musik, der var meget forskellig for hans tidligere band, som nu spillede uden Dion. Han fik udgivet tre singler i efteråret 1960, hvor den ene var i top ti, mens de to andre floppede. Han blev optaget i bandet Del Satins, hvor han skulle synge baggrundvokal, men endte med at vende bandet til midlertidig succes med pladekontrakt, hvorefter han i 63 forlod dem. Herefter fulgte en tid med flop og reunion, flere flops og en periode hvor han endte med at spille til fester og på caféer.
Kom i the Rock and Roll Hall of Fame i 89 og har haft en enestående musikkarierre, der har varet fra 50´erne og hele vejen op gennem 60, 70, 80 og til 90´erne.
Dion har samarbejdet med blandt andet Dave Edmunds, Graham Parker, Kim Wilson og Lou Reed.

Tracklist
Walkin´Blues
I Wonder Why
I Let My Baby Do That
Ruby Baby
Amazing Grace
Love Came to Mee
Drip Drop
Ride With You
A Teenager in Love
Blue Monday
The Truht Will Set You Free
Kings of the New Yourk Streets
Abraham, Martin and John
Donna the Prima Donna
Runaround Sue
The Wanderer

Lyd
Lyden er flot og klar. Man kunne ikke ønske sig en bedre livelyd. Visse optagelser er taget i et studie, hvor lyden nærmest er perfekt.
Det er lidt en skam at man har en markant forskel i lydniveauet mellem menuen og koncerten, da lydsiden ellers er perfekt.

Redigering
Det redigeringstekniske er som det skal være; ikke prangende og ikke forstyrrende for den oplevelse man forventer at få af en koncert-dvd.
Man har lavet en flot grafisk introduktion til koncerten, som er meget stemningsættende, og menuen er ligeledes flot lavet og igen med til at skabe en god stemning.

Billeder
Billederne er flotte og tydelige. Der vises billeder fra koncerten i The Tropicana, Atlantic City, New Jersey den 3. oktober 2003, og fra studieoptagelser af Dion solo. De to sæt billeder man skifter mellem, er begge er af høj kvalitet. Der kan i det hele taget ikke sættes en finger på det visulle udtryk i denne dvd.

Ekstramateriale
Her finder man forskellige solopræstationer optaget til dvd´en, men med flere af Dions kommentarer undervejs;
-Warm up
-Drop Down Baby
-Stop Drinkin´
-Walkin´ Blues
-Who Do You Love
Man kan også se ”original performance” i American Bandstand (full frame) af Ruby Boy.
Der er et flot fotogalleri, med mange private billeder (29 billeder).
Eller man kan læse Celebrity testimonials:
-Lou Reed´s induction speech
-Lou Reed
-Paul Simon
-Waylon Jennings
-Bruce Springsteen
-Bob Dylan
Alt i alt varighed 16 minutter.
Ekstramaterialet fylder godt, men der mangler et interview af Dion, 3/6 stjerner.

Allround
Det er en flot dvd, hvor hverken billeder eller lyd forringer koncertoplevelsen. Redigeringsteknikkeren har holdt sig i skindet og leveret en flot klipning som ikke forstyrrer. Som helhed en flot produceret dvd, der helt klart er værd at købe, specielt hvis man er fan. Man får mulighed for at høre mange af hitsene og samtidig opleve multikunsneren og solisten Dion i solopræstation og fortælleroptræden samspundet med flotte koncertbilleder.

DVDen er venligst stillet til rådighed af
BMG Danmark.

Titel: Dion live
Original Titel: Dion live
Premieredato: 13. september 2004
Genre: Andet
Link: http://www.image-entertainment.com


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...