Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Fidibus

13. oktober 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Fidibus billede

En fidibus er ifølge gammelt spejderslang, en gammeldags optændings stang. Men også kendetegnet stik-i-rend-dreng, den pæne dreng kommer ud I kriminelt lavvande.

En småkriminel komedie om den umiddelbart pæne dreng Kalle (Rudi Køhnke), der læser retorik på uni, og er en i særdeles præsentabel læsegruppe. Men så er det lige fortidens kejtede selvudslettelse kalder. Kalle holder stor fødselsdags fest, og den gamle ven Agger (Jonathan Spang) har en stor klump hash med til at rykke lidt op i de stive ansigter. Desværre koster klumpen cirka 17.000,- og det må kalle hjælpe til med for at få betalt tilbage. Det er den gamle kending, og klassekammerat Paten (Jesper Dahl/Jokeren). Pludselig lever Kalle et dobbeltliv, Paten´s kriminelle løbebane, bliver et deltidsjob, som Fidibus. Så er det lige at Paten ryger i spjældet, på grund af noget hvidt støv. Kalle har lovet at passe på Patens kæreste, den temmelig ligefremme og blåøjede Sabrina (Lene Maria Christensen). Kalle skal opbevare penge for Paten, og det bliver i moderens yndige baghave ved patricia villaen i Hellerup distriktet. Det med at passe på kæresten bliver taget lidt for bogstaveligt, da Kalle pludselig bliver forelsket, og Sabrina har brug for kærlighed hele tiden.
Paten har blodsmag i munden, med Psyko til fornavn, er den een der venter på udgangstilladelsen!!

Hella Joof har igen lavet en sjov og ærlig komedie, og kendisser som Spang og Jokeren glider elefant ind i forestillingen. Spang fungere fint men Jokeren der muligvis spiller sig selv, det arketypiske hip-hop image, får alligevel fremstillet rollen teatralsk, og hænger noget i tovene. Det overbeviser ikke. Replikkerne er mange og gode, i samarbejde med Troels A. Vestergaard og Bo Hr. Hansen. Selve idéen udspinder sig fra hjemmearkivet, der ifølge Hella Joof er samlet over 20 år, og kogt ned til en lille småkriminel Maggi-terning med en såkaldt moralsk overbygning. Troels Ageuh Vestergaard er uddannet jurist, og selveste inspirationskilden til filmen. ”Fidibus” er måske knap så anstreng komisk som ”Oh Happy Day”, men kører også ud med sine parodier, hvor Lehfeldt nærmest er en overklasse hybrid fra hendes eget ”Kongeriget”. De virker noget besnærende at filmen kører i to virkeligheds lag, de forholdsvis almindelig, og så de helt aparte, Sabrinas forældre (fra S/M-klubben) og Kalles.
Rudi Køhnke må være det danske svar på Joaquin Phoenix, og det bliver interessant at følge hans udvikling.
Filmen holder lige vand på gåsen, men klarer ikke frisag mod de fire stjerner.

Titel: Fidibus
Original Titel: Fidibus
Premieredato: 13. oktober 2006
Instruktør: Hella Joof
Skuespillere: Rudi Køhnke, Lene Maria Christensen, Jonathan Spang, Jesper Dahl (Jokeren), Kirsten Lehfeldt, Mia Lyhne, Søren Søndergaard Nielsen
Spilletid: 105 min.
Selskab: Fine & Mellow Productions/Nordisk Film/2006
Genre: Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...