Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Jethro Tull - Living With The Past

10. december 2003 af Per C. Halling

5 stjerner Skriv en kommentar

Jethro Tull - Living With The Past billede

Dette er en udgivelse, der virkelig viser, at selvom en kunstner bliver ældre, bestemt ikke er ensbetydende med at musikken er forældet eller kunstneren lyder gammel og træt.

Dette er virkelig DVD/CD sæt der er værd at investere i, hvis du er til en rigtig god gang rock med masser af energi, spilleglæde og ikke mindst humor. Mange af de sæt, der bliver udsendt går det lidt for hurtigt med, men her kan man virkelig mærke at både DVD'en og CD'en også skal sælges enkeltvis, da de begge er meget gennemførte, dog på hver sin måde. Lad os starte med at kigge lidt på DVD'en . . .

DVD'en er centreret omkring Jethro Tull's koncert i The Hammersmith Apollo i London, optaget den 25. november 2001, men indeholder også materiale fra andre sessions blandt andet reunion koncerten, med de originale band medlemmer fra 1968, optaget i januar 2002.

Dette er ikke bare en almindelig koncertoptagelse, hvor man tilbringer hele DVD'en der, hvor den er optaget. Nej - mange af numrene indledes med kommentarer og interviews med Jethro Tull's frontfigur Ian Anderson, en af de andre band medlemmer eller fans, som underholdende fortæller om den kommende sang, sjove historier fra karrieren, oplevelser i forbindelse med koncerterne, turneer og andre røverhistorier. Desuden krydsklippes der under nogle af numrene til forskellige optagelser fra turneer rundt om i verdenen, men også andre optagelser, der har mere musikvideo eller privat karakter. Dette har den effekt, at man aldrig på noget tidspunkt keder sig. Man får ikke kun en masse god musik fremført af nogle virkelig veloplagte musikere, der spiller med en energi, der kan få masser af tidens navne til at miste pusten, samtidigt med, at man får også en masse at vide om Jethro Tull's mere end 30-årige lange karriere, serveret på en meget utraditionel måde. Det er et rigtig godt alternativ de almindelige one-on-one interviews, som til tider godt kan gå hen og blive lidt tørre, eller for overfladiske. Et er at trykke den af på en guitar, men imponerende er det at se og høre den energi Ian Anderson får ud af sin lille fløjte eller hvilket som helst instrument han får i hænderne, men man kan også mærke og også se, at de nye band medlemmer prøver at leve op til deres "forfædre" og dette skal nok gøre, at dette bliver nok ikke det sidste, vi har set eller hørt til Ian Andersons musik.

Ekstramateriale

Udover CD'en som jeg vender tilbage til senere er der også blevet plads til lidt ekstra guf for Ian Anderson fans.

Der er 3 ekstra numre/optagelser, hvor Ian Anderson gæsteoptræder ved 2 koncerter med henholdsvis Uriah Heep og Fairport Convention, men også en session med den originale Tull kvartet.

Der er også et godt fotogalleri/show med billeder af Ian Anderson & Co, som bliver ledsaget af musik på samme måde som menuerne, her dog et helt nummer i stedet for kun et loop, så vil du nyde et enkelt billede skal du bruge pause knappen.

Vi får også mulighed for at se en masse fraklip, som både indeholder fejl, men også ideer, der blev skrottet fx en Tull Award sekvens, som er lidt sjove, men nok ikke nogen man vender tilbage til dem lige med det samme.

Ekstramaterialet rundes af med en men mulighed for at opleve et kort musikklip optaget fra forskellige steder i salen og på scene. Den burde have brugt Angel knappen/funktionen i stedet for at splitte den op i 3 selvstændige klip.

En okay samling ekstras, men de får ikke mere end

3 Stjerner (5 hvis du tæller CD'en med) ud af 6

Video

Billederne er i en rigtig lækker kvalitet og præsenteres i 4:3 (1.33:1) format. Billederne er flotte og skarpe, med god kontrast og stærke farver. Nogle vil måske sige lidt for stærke ind imellem, men det tror jeg er bevidst. Dette gør, at du får følelsen af, at diverse personer og musikere næsten sidder overfor dig i din egen stue og ikke mindst, at du er med til koncerten på første paket.

4 1/2 Stjerne ud af 6

Audio

Lyden er virkelig flot og det er lidt svært at tro, der kun er tale om Dolby Digital 2.0 for lyden er både godt mixet og fyldt med detaljer og dynamik. Der er et flot forhold mellem tale (publikum/interviews) og musik, men dine baghøjttalere kommer ikke på arbejde denne gang. Det kan derfor godt undre at man ikke har lavet et 5.1 eller DTS mix, så man rigtig kunne genskabe koncertstemningen 100 %.

4 1/2 Stjerne ud af 6

Tekster og Menuer

Der er ingen tekster på nogen sprog, så du går glip af meget hvis du ikke forstår engelsk, men det er jo ikke noget nyt for musikDVD'er.

Menuerne er animerede og er nemme at gå til og hoppe frem og tilbage i. Alle ledsages af musik af og med Ian Anderson.

3 stjerner ud af 6

Trackliste

Der er en god samling numre på DVD'en

1) My Sunday Feeling 2) Cross Eyed Mary 3) Roots To Branches 4) Someday The Sun Won’t Shine For You 5) Jack In The Green 6) Thick As A Brick 7) Wond’ring Aloud 8) Sweet Dream 9) Hunt By Numbers 10) Bourée 11) A Song For Jeffrey 12) The Water Carrier 13) A New Day Yesterday 14) Life Is A Long Song 15) Budapest 16) New Jig 17) Aqualung 18) Locomotive Breath 19) Living In The Past 20) Protect And Survive (instrumental) 21) Cheerio

og så ekstra numrene

* John Barleycorn med Fairport Convention
* Blind Eye med Uriah Heep
* My Sunday Feeling med The Original Tull Quartet

Dette var "lidt" om DVD'en lad os nu rette blikket lidt mod CD'en . . .

Lad det være sagt med det samme CD'en kan sagtens stå/sælges alene, for den indeholder nemlig ikke kun optagelserne fra DVD'ens koncert i Apollo uden diverse anekdoter Næ nej - den indeholder også optagelser fra flere forskellige store og små (LÆS: Specielle) steder i Europa. En rigtig god samlig optagelser, hvor man virkelig kan høre at både med og uden strøm, er Ian Anderson & Co's musik/spillestil noget, der virkelig fænger. Her kommer derfor så en liste over de numre du kan opleve i bilen, båden, sengen, eller hvor du vælger at lytte til den:

Hammersmith Apollo - London - 25. November 2001

1) Intro 2) My Sunday Feeling 3) Roots To Branches 4) Jack In The Green 5) The Habanero Reel 6) Sweet Dream 7) In The Grip Of Stronger Stuff 8) Aqualung 9) Locomotive Breath 10) Living In The Past 11) Protect And Survive og 21) Cheerio

Paris - 22. Oktober 1999

12) Nothing Is Easy

Acouistic Sessions In A Stately Home - Januar 2002

13) Wond’ring Aloud 14) Life Is A Long Song

The Zurich Dressing Room Tapes - 13. Oktober 1989

15) A Christmas Song 16) Cheap Day Return 17) Mother Goose

2 Meter TV Session - Holland 19. Oktober 1999

18) Dot Com 19) Fat Man

Class of '68 Reunion - Januar 2002

20) Someday The Sun Won’t Shine For You

Som I kan se, så kommer vi godt omkring og lyden alle steder er udmærket. CD'en er mixet så der næsten ikke er noget publikums "Støj" og det har den effekt at du næsten til tider tror at der er tale om en studio CD. Alle numre giver en god oplevelse af nærvær uanset kvaliteten af udstyret, der er brugt

Konklusion

Dette er virkelig en kombination af CD og DVD de på en gang overlapper hinanden, men også supplerer hinanden, så fx hvor DVD'en har anekdoter har CD'en spændende ekstra spændende numre. Det har været en fornøjelse at stifte bekendtskab med Ian Anderson & Co og jeg kan kun anbefale, at du går ned og lytter til CD'en i din lokale pladesmed. Fænger den dig, skal du bestille dette sæt og du har en CD/DVD, som du vil lytte til mange gange fremover uanset, hvor du er.

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark

Titel: Jethro Tull - Living With The Past
Original Titel: Jethro Tull - Living With The Past
Premieredato: 27. oktober 2003
Genre: Andet
Link: http://www.j-tull.com/index.html
Detter er bandet som du kan opleve på DVD'en - Ian Anderson, Andy Giddings, Jonathan Noyce, Doane Perry og Martin Barre.
Detter er bandet som du kan opleve på DVD'en - Ian Anderson, Andy Giddings, Jonathan Noyce, Doane Perry og Martin Barre.
Her har du et andet billede fra koncerten i Apollo og det viser at Ian Anderson bestemt ikke er for gammel til at give den alt hvad den kan bære og udvise en energi, som breder sig ud i salen sammen med det flotte scene show i alskens farver !
Her har du et andet billede fra koncerten i Apollo og det viser at Ian Anderson bestemt ikke er for gammel til at give den alt hvad den kan bære og udvise en energi, som breder sig ud i salen sammen med det flotte scene show i alskens farver !
Ian Anderson holder udover musik også meget af dyr, så dette billede er et godt bevis på dette.
Ian Anderson holder udover musik også meget af dyr, så dette billede er et godt bevis på dette.


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...