Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Jimi Hendrix Live At Woodstock - Definitive 2 DVD Collection

15. oktober 2005 af Toke Nielsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Jimi Hendrix Live At Woodstock - Definitive 2 DVD Collection billede

Et fremragende link til en svunden tid, men først og fremmest en uforglemmelig koncertoptagelse med hidtil aldrig før offentliggjorte optagelser af en af de sande musikalske legender.

For seks år siden udgav man for første gang Jimi Hendrix legendariske optræden på Woodstock festivalen på dvd. Men til stor undren og større irritation, var det i en noget beskåret udgave der glimrede ved at mangle numre som Hey Joe, Foxey Lady, Lover Man og Spanish Castle Magic.
Men nu er det frem med tegnebogen igen, for fejlen er gudskelov blevet rettet. Ifølge producenten får vi her koncerten i sin fulde længde og uden afbrydelser. Og endda i to forskellige versioner. Første version ligger på disc 1 og er den ”officielle” udgave optaget af de professionelle filmfolk.

Anden version ligger på disc 2 og består af hele koncerten fra disc 1 filmet fra andre vinkler og ofte i s/h. Disse optagelser skyldes den på det tidspunkt 22årrige Albert Goodman, der fik lusket sig selv og sit videokamera op på scenen hvor han blandede sig med det almene virvar af scenearbejdere og filmfolk. Og tak guderne for det. For mens det officielle filmhold synkront skiftede film, lykkedes det Goodman som den eneste at indfange nummeret Hear My Train A Comin’.

Alt i alt er det lykkedes at genskabe koncerten så godt som muligt på trods af et utal af tekniske problemer, hvoraf det at Hendrix skulle have afsluttet festivalen søndag midnat, men først kom på scenen mandag morgen var det mindste. Og at det er svært at råbe et publikum op en mandag morgen som afslutning på en tre dages festival, tror jeg der er en del rockmusikere der vil nikke genkendende til. Men ikke Hendrix. Da han først sætter guitaren til forstærkeren og slår den første tone an, går der ikke længe førend der hersker en nærmest kirkelig stilhed blandt tilskuerne. Der er ingen tvivl: Guden står på scenen.
Nu er det jo ikke nok blot at kunne håndværket og ramme de rigtige strenge og akkorder for at opnå den status inden for rockbranchen som Hendrix. Nej her er det de små ting med de store navne som nerve og sjæl der skiller fårene fra bukkene og det må man sige er Hendrix gave. Få formår som han at levere så levende, nyskabende og sublimt guitarspil. Og det gælder stadig den dag i dag. Amen.

Når man ser Jimi Hendrix Live at Woodstock, bliver man (som en bonus) hurtigt klar over, at den er mere end en enestående koncertfilm med en af nyere tids ubestridte mestre inden for rockmusikken. Den er samtidig et stykke historie der tegner et fremragende billede af en kontrastfyldt epoke og afslutningen på denne: Flower Power møder Vietnamkrigen og en mand myrdes af Hells Angels til en festival der lanceres under sloganet” 3 days of Peace and Music. Alt dette illustreres perfekt af en gruppe trætte blomsterbørn der vandre hjemad gennem en mudret pløjemark til tonerne af Hendrix forvrængede version af Star Spangled Banner. Det er fejende flot, en smule sørgmodigt og sammen med det fortrinlige ekstramateriale udløses hermed 5 funklende stjerner til et ubetinget must i musiksamlingen. Selv hvis man end ikke er dedikeret Hendrix fan.

Disk 1:

The Road to Woodstock:
(15 min optakt til koncerten, hvor bl.a. festivalarrangøren, produceren og de to gamle bandmedlemmer fortæller anekdoter.) Derefter en glidende overgang til den ”officielle” :
Jimi Hendrix Live at Woodstock.

Disk 2:

Jimi Hendrix Live at Woodstock: A Second Look:
(Hele koncerten i skiftevis farve og s/h optaget fra nye vinkler af bl.a. den 22årrige dramastuderende Albert Goodman og inklusive nummeret Hear My Train Comin’)

Jimi Hendrix Press Conference:
(6½ min pressekonference på Franks Restaurant I Harlem, hvoraf størstedelen af billedsiden desværre er ødelagt.)

Nashville Roots:
(De to gamle bandmedlemmer Billy Cox og Larry Lee fortæller med lige dele alvor og glimt i øjet anekdoter fra festivalen og deres venskab med Hendrix. De 9½ min går desværre alt, alt for hurtigt.)

Recording Woodstock:
(Hendrix oprindelige teknikker, der både stod bag de fleste pladeudgivelser med Hendrix, lyden til selve koncerten og sandelig også har mixet musikken til nærværende dvd(!!!) fortæller anekdoter fra festivalen i alt for korte 10 min)

Rare Artefacts & Memorabilia:
(Fotos af den originale plakat, billetterne samt Hendrix håndskrevne set liste og Woodstock digt: 500.000 Halos. Dette kunne jo nemt findes på nettet, men her er det for en god ordens skyld)

Traclist:

Message To Love
(Hear My Train A Comin’)
Spanish Caste Magic
Red House
Lover Man
Foxey Lady
Jam Back At The House
Izabella
Fire
Voodoo Child (Slight Return)
Star Spangled Banner
Purple Haze
Woodstock Improvisation
Villanova Junction
Hey Joe

Lyden er DTS 5.1, Dolby 5.1 0g Dolby Stereo. Billedsiden desværre kun i 4:3 format

DVDen er venligst stillet til rådighed af
Universal Music Danmark.

Titel: Jimi Hendrix Live At Woodstock
Original Titel: Jimi Hendrix Live At Woodstock
Premieredato: 19. september 2005
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...