Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Jurassic World

11. juni 2015 af Monica Svane

5 stjerner Skriv en kommentar

Jurassic World billede

Jurassic World serverer dit bankende hjerte for en gensplejset, frygtindgydende Kingkongusaurus

Klik. Klik. Klik. Kløer kradser mod indersiden af æggene i det steriliserede laboratorium i forlystelsesparken Jurassic World. Æggene ryster og man kan høre dyrenes hjertebanken. Duk, duk. Duk, duk. Duk, duk.. Men så Krak! Ægget klækker, det reptile øjenlåg glider til side og et frygtet gult øje med en knivskarp oval pupil stirrer sultent på os.

Duk, duk.. Forbered dig. Duk, duk. På at smage dit hjerte på tungen.

Gensplejset Tyrannosaurus Rex
Dinosaurer er ikke spændende længere. De skal være vildere, have flere tænder og være mere uhyggelige, men forskerne i Jurassic World kan ikke naturligt finde flere arter at fremavle. Så de sammensætter deres egen.

En del Tyrannosaurus Rex og en hel del hemmeligheder er blevet gensplejset til at fremprovokere det største uhyre Jurassic World-verdenen nogensinde har set. Men hvordan reagerer et intelligent dyr, der af naturens vej ikke burde eksistere, og hvis tætteste bånd er med dens døde føde, når den slipper fri af sine lænker?

Operation Manager i parken, Claire (Bryce Dallas Howards), slår sig sammen med militærmanden Owen (Chris Pratt) for at redde parkens 20.000 besøgene fra en katastrofe og ikke mindst hendes to nevøer, der er faret vild i junglen fyldt med rovdyr fra fortiden.

De to børn i den oprindelige Jurassic Park fra 1993, der af internettets nørder er stemplet som verdens mest irriterende unger, er i den nye film udskiftet med en mini-palæontolog og en teenager, der stirrer savlende på teenagepiger i korte skørter i køen til aktiviteterne.

Selvom brødrenes ømme øjeblikke er mere akavede end oprigtige bruges karakterne virksomt. Parken præsenteres i dens fulde omfang med dens triple-X Sea World-attraktion, hvor uhyret fra det mørke fortidsdyb bruger hvide hajer som tandstikker, og i det kugleformede 2-personers glaskøretøj, der usynligt ruller mellem den langhalsede Brachiosaurus i dens naturlige, uforstyrrede habitat.

Svimlende 3D-effekter
Dinosauruniverset bliver levende for os, når brødrene bevæger sig rundt i attraktionerne, men man føler næsten, at man kan række ud og røre dyrene ved hjælp af (meget overraskende) 3D-effekten. Denne ofte kiksede effekt er i Jurassic World brugt til at skabe et helstøbt og billedskønt look, der ikke er set før.

Dybden i panoramabillederne over parken balanceres mellem fuglefløjt i trætoppene helt ned til folkemængdens summen, hvilket er en seværdighed i sig selv. Dernæst kommer det brillante arbejde med de computergenerede dinosaurer, der er fejlfri i deres udseende.

Jurassic World vækker genklang for dengang i 1993, hvor Steven Spielberg sørgede for wow-effekten. Instruktøren Colin Trevorrow, hvis kommercielle successer kun omfatter den tidsrejsende indiefilm Safety Not Guaranteed, overrasker med en vision og et manuskript, der er innovativt men stadig loyalt mod Spielbergs massive blockbuster.

Kingkongosaurus
Men monsterfilmene vil altid kræve deres offer: den unge skønjomfru i hvide klæder for fødderne af det frygtindgydende monster. Claire er ganske vist en selvstændig business-kvinde og Bryce Dallas Howards er standhaftig nok til at spille op imod Chris six pack Pratt og hans dejligt upassende, John McClane-klingende jokes.

Den moderne kvinde rækker dog ikke længere, da Claire hurtigt klandres for sit manglende moderinstinkt, og da hun endelig griber geværet under dinosaurkampen, bliver hun reduceret til et stykke kød den testosteronpumpende mand kan kysse på. Er det virkelig kvindens lod i monsterfilmen?

Svaret forbliver tvetydigt. Man kan se Jurassic World som et skønt tilbageblik til de originale værdier i monsterfilmen eller som et eksempel på komplet mangel på udvikling. Man kan dog ikke benægte, at Jurassic World vil få dit hjerte til at pumpe så hårdt, at du lige så godt kan rive det ud, og servere det for uhyret selv. Og er det egentlig ikke hvad sådan en film skal?

Titel: Jurassic World
Original Titel: Jurassic World
Premieredato: 11. juni 2015
Instruktør: Colin Treworrow
Skuespillere: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Nick Robinson, Ty Simpkins, Irrfan Khan, Vicent D’Onofrio, BD Wong, Jake Johnson, Omar Sy
Spilletid: 124 min.
Selskab: Universal, United International Pictures 2015
Genre: Action
Link: http://www.jurassicworld.com/?redirect=off
Bryce Dallas Howards, Chris Pratt
Bryce Dallas Howards, Chris Pratt


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...