Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Michael J. Fox - En Heldig Mand (bog)

7. september 2003 af Niclas Christian Dahl

4 stjerner Skriv en kommentar

Michael J. Fox - En Heldig Mand (bog) billede

Hvorfor skulle en mand som Michael J. Fox, skrive sine erindringer, i en alder af blot 42?

Svaret kan du læse til sidst.
Hvordan ville du reagere hvis du som 30 årig vågnede op og ikke kunne styre din lillefinger? Ligegyldigt hvor meget du prøvede at beherske denne lille enhed, ville den ikke lystre. Sådan er virkeligheden for skuespilleren Michael J. Fox, kendt fra Blomsterbørns Børn, Tilbage Til Fremtiden, Doc Hollywood og ikke mindst succeesserien Spin City, da han vågner op på sit location hotel i 1990.
Han bruger derefter lang tid på at undersøge og næsten lege med den ustyrlige finger, som absolut ikke vil finde ro. Han prøver at holde fingeren i spænd med den anden hånd og får på den måde stoppet rystelserne... men kune for en tid. For i det øjeblik han giver slip, går der kun 4-5 sekunder og rystelserne starter igen.

Da vi møder Fox er han igang med at skyde en film, The Hard Way, sammen med James Woods. Det er dog ikke Woods der bringer os videre i historien om den besynderlige morgenstart for Fox.
Det er derimod instruktøren Michael Caton-Jones der træder ind i Fox's trailer senere på dagen. Han har et tilbud til Fox.
Han vil instruere ham i filmen Doc Hollywood. En film Fox har tilsidesat i lang tid. Ikke mindst på grund af hans stramme skema, men også behovet for at få en pause. En ting han har ikke har haft i meget lang tid.
Efter den lange samtale med Caton-Jones bestemmer fox sig alligevel for at gå med til ideen om Doc Hollywood. En ting han senere glædet sig over at han sagde ja til.

Da Fox stadig har forskellige problemer med styringen over sin egen krop, vælger han at opsøge en læge. Det får han ikke meget ud af, men fortsætter blot optagelserne af Hollywood Blockbusteren. Efter et længere stykke tid, tager han sig dog sammen igen og går til en dygtig neurolog. Det er ham der første gang præsentere ham for sygdommen Parkinsons (en sygdom der går ud over central nerve systemet, og som er karakteristisk ved dårlig kordineringsevne). Lægen fortæller ham også at det er meget få der oplever parkinsons i en alder af kun 30 år.
Fox tror ham ikke og går resulut hjem... men lægen har taget kontakt til hans kone. Hun sørger for at han går videre med det - og selv om det er svært at leve med en sygdom der normalt kun går ud over personer over 55, får han styr på sig selv.
Han lærer hurtigt at leve fint med sygdommen der kun kan blive værre.

Fox fortæller bredt og vidt om alle aspekterne fra hans live. Lige fra Tilbage Til Fremtiden triologien og til sit farvel til Showbiz og Spin City i år 2000. Vi får alle de gode historier alle de store produktioner. F.eks. foræller Fox at han under hængningsscenen i Tilbage Til Fremtiden 3, for at gøre det mere livagtigt, hang uden støtte på fødderne. Et kort øjeblik mistede han grebet og besvimede.

Selvom Fox bruger en del energi på at fortælle om den forfærdelige sygdom, tager han os også med tilbage til hans barndom og helt op til vores nutid. Det er tydeligt at der er stor vægt i hvert eneste ord - og har man set Michael J. Fox bare én gang, kan man næsten høre ham læse bogen op mens man læser.
Hans kærlighed til sin familie skinner igennem hele tiden. Han fortæller om sin bror, han tre søstre, hans forældre og ikke mindst hans bedstemor. Vi hører også om det meget tætte forhold han har til sine kone Tracy (der spillede hans kæreste i Blomsterbørns Børn) og deres fire børn.

Så hvorfor skulle en mand som Michael J. Fox, skrive sine erindringer, i en alder af blot 42?
- Måske fordi hans livs historie er mere fascinerende end nogle af de største mænd i verden.

Michael J. Fox er ikke bare en prisvindende skuespiller, han er en hegiven famili far og ikke mindst en stor mand inden for forskningen i Parkinsons sygdom. Med "En Heldig Mand", beviser Fox også at han er en glimrende forfatter. Med denne bog har han toppet New York Times best seller liste og er blevet nomineret til en Grammy.
Helt sikkert et kig værd.

Titel: En Heldig Man
Original Titel: A Lucky Man
Premieredato: 15. april 2003
Genre: Andet





banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...