Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Nightwish - End of an Era

6. juli 2006 af Gert Sørensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB MUSIK DVD'EN HER

Nightwish - End of an Era billede

Finske nightwish for fuld skrue..

Langt mod nord ligger Findland, der normat kun er kendt for deres saunaer og beboernes trang til at gå med knive.
Desuden er de hjemsted til flere alternative rock grupper. De seneste år er det blandt andet The Rasmus og Lordi der har gjordt sig på de internationalle hit lister, mend bands som 22 piestepirko og Nightwish har arbejdet hårdt med at opbygge en fan base på de alternative scener. Specielt Nightwish har det lykkes i stor stil. Så stort at de sidste år fik et nummer på den danske Boogie list næsten helt uden promotion.

Titlen End of an era har en dybere meningend man skulle tro. Efter koncerten valgte bandet at skilte sig af med deres front kvinde / sanger Tarja Turunen. De har endnu ikke fundet en erstatning, hvilket også er noget af en opgave for det 10 år gamle Power Metal band er kendt for deres næsten Opera ligende vokale kompositationer.
End of an Era er en Live DVD i ordets normale forstand. Der spilles en koncert med hits blandet med ældere sager. Det er dog lidt af et udstyrs stykke at se Nightwish spille. Tarja skifter tøj oftere end madonna, men formår altid at matche sin mikrofon.
Der er 18 tracks med en god blanding af hvad man forventer af bandet, med enkelte overraskelser heriblandt Andrew Lloyd Webbers The phantom of the opera og Pink Floyd High Hopes hvilket er super fedt.
Lyden er der ikke noget at sætte en finger på. Det er hårdt at synde opera mens man vandre rundt på scenen så vokalen er ikke så stram som på Studie udgivelserne, men det skal de heller ikke være på live plader. Kvalitets mæssigt er lyden helt i top, der er ikke problemer med at skelnen vokaler fra musikken, som ofte sker når der er tale om live dvder. Denne koncert er også udgiver som Live CD hvilket betyder at man har lagt meget energi i at få mixet lyden ordenligt. Dette betyder også at man kan bruge DVDen som en Cd og blot slukke for TVet mens amn hører musikken, hvilket er med til at give DVDen en meget lang levetid.
Billede kvaliten er dog ikke helt i top. Blilledet er meget grumset og til tider uskarpt. Klipningen er rigtig god, man kommer hele vejen rundt og der fokuceres ikke kun på forsangeren og guitaristen, som ofte er tilfældet. Man har formået at få dele af scene showet med på DVDen hvilken virker rigtigt godt, og når der er behov for det vises hele scenen. Der filmes også fra scenen ud mod publikum
Sammen med koncerten findes der også en dokumentar om bandet. Her følges bandet på deres tour verden rundt og de sidste dage op til koncerten i Helsinki. Allerede her kan man se at bandet og Tarja ikke er en rigtig enhed. Hun giver interviews alene og ses ikke sammen med resten af bandet hvis der ikke er et TV kamera på. DEt er faktisk en ganske udnerholdende dokumentar, men der kommer ikke så mange nye ting frem omkring bandet, da det meste er klip hvor de giver interwievs mm.
End of an Era er et must for Nightwish fans. Fed musik fra Finlands bedste band.

Track liste

1. Dark Chest Of Wonders
2. Planet Hell
3. Ever Dream
4. Kinslayer
5. Phantom Of The Opera
6. The Siren
7. Sleeping Sun
8. High Hopes
9. Bless The Child
10. Wishmaster
11. Slaying The Dreamer
12. Kuolema Tekee Taiteilijan
13. Nemo
14. Ghost Love Score
15. Stone People
16. Creek Mary´s Blood
17. Over The Hills and Far Away
18. Wish I Had an Angel
DVDen er venligst stillet til rådighed af

Universal Music Danmark.

Titel: Nightwish - End of an Era
Original Titel: Nightwish - End of an Era
Premieredato: 19. juni 2006
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...