Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Nina Simone: Live At Ronnie Scott's (DVD)

3. november 2003 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar

Nina Simone: Live At Ronnie Scott's (DVD) billede

Lad dig ikke narre af det kedelige cover, for dette er en meget intim og interessant optagelse med Nina Simone.

I november 1984 havde jazz klubben Ronnie Scott's i Soho London 25 års jubilæum og i den anledning arrangerede de en række spændende koncerter med nogle af jazzens store navne. Heriblandt var Nina Simone, som til lejligheden kun var ledsaget af en trommeslager, ud over klaver, som hun selv spillede på, dog var det største instrument så afgjort hendes stemme.

Denne koncert har tidligere kun været udsendt på LP/CD i 1987 og på VHS i et meget lille oplag, men med denne udgivelse får vi ikke bare selve koncerten i Dolby Digita 5.1/PCM Stereo, men også små historier til de enkelte numre i form af et indklippet interview, som blev optaget samme aften.

Nina Simone er tit blevet sammenlignet med navne som Billie Holiday, det kan da godt være at hun lyder sådan, når hun kun spiller/synger jazz standards, men når hun slår over i egene eller ukendtes kompositioner, hvor hun så blander Jazz, Soul, Blues, Godspel og tilsat en god portion World Music bliver hun helt sin egen.

Personligt brød hun sig heller ikke om når hun blev kaldt ”jazz sanger”, men ville meget hellere betegnes som ”blues fortolker”. Jeg vil personligt hellere kalde hende Jazzens svar på Peter Gabriel, nemlig på grund af den specielle måde hvorpå hun blander de forskellige stilarter, men også fordi hun udover at være musiker også var meget politisk aktiv, som menneskerettighedsforkæmper for de sorte. Dette gav hende også flere titler som fx Honorary Doctor in Music and Humanities og High Priestess of Soul.

Her kommer lidt om selve DVD’en:

Video

Billedkvaliteten er rigtig tidlig video optagelse/kvalitet og kan slet ikke leve op til de standarder, man kan forvente af koncerter i dag, men når det er sagt vil jeg sige, at det er også med til at genskabe den specielle stemning fra denne aften. Jeg vil derfor lade det være op til dig om, hvad der er vigtigst - Stemning eller perfekt billede ?

Audio

Du har mulighed for at vælge mellem at høre Nina Simone i enten Dolby Digital 5.1 eller PCM Stereo. Lyden er ren, men kedelig, der mangler bund og en lille smule dynamik. Der er ikke den store forskel, selvom 5.1 nok vinder med et knurhår. Igen er det med til, at gøre denne DVD speciel, fordi hendes stemme og musikken er så unik. Jeg vil derfor igen lade det være op til dig at bedømme om hvad der er vigtigst - Stemning eller perfekt lyd.

Menu og Tekster

Menuerne er simple og de er kun musik på hovedmenuen og ellers de ret kedelige, så de ikke værd at skrive om.

Du kan vælge tekster på Tysk, Engelsk, Fransk, Spansk, Italiensk men ingen af de skandinaviske sprog og det er faktisk for dårligt, for derved er der måske nogen, som går glip af interviewet, som tros alt er med til at give denne udgivelse yderligere dybde.

Så det bliver med danske øjne ikke til mere end . . .

1 stjerne ud af 6

Ekstra Materiale og Track Liste

Ekstra materialet på denne DVD begrænser sig til et tekstbiografi, som er er udmærket, men temmelig overflødig, så ellers er der kun det tidligere nævnte interview, som faktisk kører samtidig med koncerten. Interviewet er okay og giver, hvis ikke kender noget til Nina Simone, en udmærket introduktion til hendes musik, inspiration og politiske holdninger.

Koncerten er sammensat af både egene kompositioner, men også værker af Gershwin, Bertold Brecht og Kurt Weil for at nævne et par stykker, men her kommer listen over numre hun når og spille på de godt 60 minutter, som koncerten varer:

God, God, God
If You Knew
Mr. Smith
Fodder In Her Wings
Be My Husband
I Loves You, Porgy
The Other Woman
Mississippi Goddam
Moon Over Alabama
For A While
See-Line Woman
I Sing Just To Know I'm Alive
My Baby Just Cares For Me

3 stjerner ud af 6

Konklusion

Dette er en meget spændende koncert, med en helt speciel stemning, som i mine øjne helt overgår de kritik punkter man kunne have på den tekniske side, som ellers ville have trukket meget ned, hvis der var tale om andre kunstnere. Hvis du første gang skal ud og købe noget med Nina Simone vil jeg nok anbefale dig, at starte med at købe nogle af hendes CD’er først og se om du kan du lide dem. Hvis du kan det, så er bare at komme ud at købe denne DVD.

Hvis du vil vide mere om Nina Simone kan du klikke dette link:

Nina Simone Official Homepage

Eller Ronnie Scott’s i London er det dette link du skal bruge:

Ronnie Scott's London

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark.

Titel: Nina Simone: Live At Ronnie Scott's
Original Titel: Nina Simone: Live At Ronnie Scott's
Premieredato: 27. oktober 2003
Genre: Andet
Som de fleste så og hyllede hende !
Som de fleste så og hyllede hende !
Ronnie Scotts set udefra - syner ikke af meget og er nem at gå forbi i den mørke nat !
Ronnie Scotts set udefra - syner ikke af meget og er nem at gå forbi i den mørke nat !
Dette billede giver et godt indtryk af den helt specielle stemning, der er i denne jazz klub, så kommer du til London, er den et Must :-)
Dette billede giver et godt indtryk af den helt specielle stemning, der er i denne jazz klub, så kommer du til London, er den et Must :-)


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...