Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Pink Floyd: Dark Side of the Moon (DVD)

10. september 2003 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar

Pink Floyd: Dark Side of the Moon (DVD) billede

Få det fulde indblik i et af musikhistoriens bedst anmeldte og solgte albums

Pink Floyd har igennem 30 år haft en kolossal indflydelse på den moderne rockhistorie. Fra at være et eksperimentelt og psykedelisk undergrundsband i slutningen af 1960´erne, har de udviklet sig til at være forgangsfigurer indenfor rockmusiken.

Højdepunktet i Pink Floyds lange levetid har utvivlsomt været udgivelsen af albummet: Dark side of the moon. Albummet som udkom i marts 1973, gjorde at musikverdenen blev rystet i sin grundvold. Publikum var målløse og kritikerne udråbte albumet til et mesterværk. Dark side of the moon er i dag en af grundpillerne indenfor rockgenren. Ifølge statistikken bliver albummet spillet hver eneste sekund hver eller eller andet sted i verden. Albummet har indtil videre solgt i mere end 21 millioner eksemplarer, hvilket har gjort det til en af de mest solgte albums i verden. Dark side of the moon var på den amerikanske top-200 i 724 uger !

Denne DVD er en gennemgang af hele albummet fra start til slut. Fra ide til udførelse. Fra pladecover til valg af instrumenter. Her er interviewes med alle medlemmerne: David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters samt Richard Wright. De giver alle deres historie om denne historiske plade, og hvorledes den blev indspillet. Alle numrene bliver gennemgået fra a-z, og der er lydklip fra alle numrerne. Desværre er de der ikke i deres fulde længde, hvilket ellers ville have været ret godt. Men det er måske meningen, da de jo gerne vil sælge pladen.

Produceren Alan Parson samt forskellige musikjournalister giver også deres indtryk af pladen, og hvad den har betydet for dem og hele musikverdenen som sådan.

Roger Waters og David Gilmour giver nogle få musikrifs fra nogle af numrerne, hvilket faktisk virker ret godt. Man får næsten kuldegysninger af disse instrumentale numre.

DVD´ en er del af en musik-dvd serie fra Eagle vision som fortæller om forskellige bands, samt deres musik.

Alt i alt er denne musik dvd en god oplevelse. Men man skal måske kende noget til Pink Floyd og deres historie, før den kommer helt op at ringe.

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark.

Titel: Pink Floyd: Dark Side of the Moon
Original Titel: Pink Floyd: Dark Side of the Moon
Premieredato: 1. september 2003
Genre: Andet
Link: http://www.eagle-rock.com


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...