Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Red Army

23. april 2015 af Astrid Maan Thomsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Red Army billede

Der er mange måder at beskrive landes forhold med hinanden på i en opdelt verden. Denne dokumentar gør det igennem ishockey, og sjældent har det været mindre om sport og mere om politik. Alligevel løfter dokumentaren sig op over forloren politik og giver et fascinerende indblik i den russiske sportshistorie.

Mens den kolde krig stadig blussede, gjaldt det for verdens ledere at bevise overlegenhed på alle fronter og ved hjælp af hvert tænkeligt middel - også, eller måske nok nærmere især ved hjælp af sport.

Red Army går bag om personerne på Sovjetunionens ishockeyhold og det er holdkaptajnen Slava Fetisov som er talerøret i denne dokumentar, som er instrueret af Gabe Polsky, der på en finurlig måde deltager i filmen. Vi hører om Slava Fetisovs livsforløb fra national helt til politisk fjende, og som nu bor og arbejder i Rusland igen. Vi kommer derudover tæt på de til tider umenneskelige forhold for det succesfulde hold, som i deres storhedstid blev regnet for at være verdens bedste, og hvordan de via deres talent og sport skabte forandringer for generationer i Rusland.

The Russian Five
Det blev de fem personer, som revolutionerende ishockey for millioner af mennesker, kaldt, mens de blandt andet spillede for Sovjetunionen. Navnene var: Viacheslav Fetisov, Alexei Kasatonov, Sergei Makarov, Igor Larionov and Vladimir Krutov.

Og det er dem denne dokumentarfilm handler om. Men især er det Viacheslav Fetisov, som på hård og kontant vis tager os tilbage i tiden via hans livshistorie.

Og sikke en historie. At vokse op i det lukkede Sovjet, hvor Stalin ville skabe sportsmænd, som var Vesten overlegen.
Og skabt det blev de. De fem unge drenge, som endte som kunstnere på isen i en sportskamp om overlegenhed i en verden koldere end den is de spillede på.

Denne smukke, melodiøse og indsigtsfulde dokumentar følger altså det superstærke sovjetiske hold gennem deres triumfer og fiaskoer i en tid hvor det bestemt ikke handlede om sport, men om krig og propaganda i socialismens navn.

Med et følelsesfuldt og bevægende soundtrack får vi præsenteret denne politiske sportshistorie, som ikke kun bliver disse fem mænds eftermæle, men som også fortæller om Sovjetunionens storhed og fald.

Det er et utroligt stykke filmisk historie, som formår at sætte fokus på utrolige mange ting på en gang. En nyere dokumentar som skaber et gribende genklang af fortidens historie som påvirker os den dag i dag.

Titel: Red Army
Original Titel: Red Army
Premieredato: 23. april 2015
Instruktør: Gabe Polsky
Skuespillere:
Spilletid: 85 min.
Selskab: Gabriel Polsky Productions 2014, ony Pictures Classics
Genre: Dokumentar
Link: http://sonyclassics.com/redarmy/


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...