Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sex and Fury.

27. december 2008 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Sex and Fury. billede

Fantastisk Japansk film, fyldt med had, hævn, lækre men dødsensfarlige kvinder. Og så er der den nøgne kampscene i sneen. Wow. Intet mindre end mesterlig exploitation film.

Vi befinder os i Japan i det herrens år 1886. Inoshika Ocho (Reiko Ike) oplever som barn hvordan hendes far, der var politimand, bliver brutalt myrdet af nogle skumle forbrydere. Ocho lever sit teenageliv som lommetyv og svindler, og i 1905 er hun blevet en anerkendt forbryder i underverdenen. Men Ocho har aldrig glemt, at hun vil have hævn over sin fars uretfærdige død. En dag støder hun på en oprører, der vil slå en af byens overhoveder ihjel. Hun redder hans liv, og vil hjælpe ham med at befri hans søster Yuri fra et glædeshus, hvor hun holdes i et jerngreb. Men først må Ocho spille imod storspilleren Christina (Christina Lindberg). Christina viser sig at være en mesterforfører overfor både kvinder og mænd, men hendes egentlige gerning i Japan er at spionere. Pludselig finder Ocho ud af, at hun har mulighed for at få sin hævnlyst udfriet. Hun smøre sig ind i en dødbringende Tysk gift, og lader sit offer slikke det af hendes nøgne krop. Hævnen er nu delvist opnået, og snart er Ocho på sporet af de andre mordere. Men inden hun når langt, bliver hun fanget af den skumle Kurokawa der torturere hende, imens han afsløre den sidste morderes identitet. Dette er et chok for Ocho, men hævn er hævn, også selvom det er indenfor egne familierækker. Hele tragedien fører til et blodigt klimaks, hvor Ocho lader sit sværd skinne og dømmer de fordømte.

Sex and Fury er et mesterværk indenfor Japansk exploitationfilm. I samme stil som Lady Snowblood handler den om en hævnrig kvinde, der lever et liv på kant med loven, og det er kun et ønske om hævn, der holder hende i live. En smuk film fyldt med blodhævn, heftige sværdkampe, had og dampende erotik.

Hovederollen som Ocho spilles veloplagt af den smukke Reiko Ike, der i 1973 hvor filmen blev indspillet var yderst populær i Japan. Hendes rolle som Ocho spiller hun med nerve og stor indlevelse. Selvom hun er barsk og ikke bange for at slå ihjel, er hun stadigvæk et rigtigt menneske, der under alle lag er skrøbelig og sårbar. Dette formår Reiko Ike at få frem på en måde, så man som publikum holder med denne ægte men sårbare heltinde. At Reiko Ike oven i hatten også er kamplækker er en stor bonus. De mange flotte erotiske scener er vellavede, og får uden tvivl temperaturen til at stige i dagligstuen. Det er også i Sex and Fury den legendariske sværdkamp udspiller sig, hvor Ocho må kæmpe nøgen imod et utal af mænd. Eller helt nøgen er hun nu ikke, for som kampen raser, bliver hun smurt gevaldigt ind i hendes fjenders blod. Hele herligheden er filmet i slowmotion, og det er noget, der nok kan få selv en hærdet hund af genren op af divaneseren. Det er virkelig kræs for kendere, og udført så der ikke er et øje tørt.

Men Reiko Ike er ikke den eneste skuespillerinde, man kan nyde i Sex and Fury. Den Svenske supergodte Christina Lindberg har også mange mindeværdige scener. Hun har vel nærmest flere scener, hvor hun viser sig foran kameraet uden tøj på, end med. Men skidt med det, for det er også i disse, hun viser, hvad hun virkelig kan.

Sex and Fury er på alle områder en vovet affære. En uforglemmelig film og en exploitationfilm man ikke kan snige sig forbi, når man skal opremse film i den genre. Den indeholder alt hvad der kræves for at kunne kategoriser sig i genren. Den indeholder Action Porno (et ordspil hentet direkte fra den originale trailer), skarpe sværd, blod der sprøjter i fontæner, en heftig trekant imellem 2 kvinder og 1 mand, blodtilsølede bare og tatoverede bryster og kærlighed og intriger i bunkevis. Det hele er smukt filmet i Cinemascope, på en stilet og spændende måde der ikke et eneste øjeblik gør den kedelig at se på.

Er du fan af genren bør du ikke tøve et sekund med at købe denne flotte udgivelse, og er du blot nysgerrig efter at se, hvad det hele går ud på, er Sex and Fury bestemt et godt sted at starte.

Ekstramateriale.

Der er ikke noget specielt ekstramateriale med på denne ellers så flotte og total uklippede version af Sex and Fury. Men heldigvis kan man nyde filmens originale trailer og et godt, men kort fotoalbum med billeder fra filmen. Der er også et trailershow med andre udgivelser fra Another World Entertainment.
Når Sex and Fury købes medfølger også en 4 siders folder med fakta omkring filmen. Dette har ikke været med til anmeldelse, men hvis AWE holder deres vanlige standard er det bestemt en fornøjelse at læse.

Samlet karakter for ekstramaterialet bliver 2 ud af 6 mulige stjerner.

Sex and Fury kan nydes med dens oprindelige lydspor, med undertekster på Dansk, Svensk, Norsk og Finsk. Billedes står flot, og det røde blod står skarpt i kontrast til den nøgne hud. Flot udgivelse AWE har fundet frem. Så absolut et must for fans af denne skønne perle fra det eksotiske Japan anno 1973.

Sex and Fury er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Sex and Fury.
Original Titel: Furyo anego den: Inoshika Ocho.
Premieredato: 11. november 2008
Instruktør: Norifumi Suzuki.
Skuespillere: Reiko Ike, Christina Lindberg, Rie Saotome.
Spilletid: 89 min.
Selskab: 1973
Genre: Andet
Reiko Ike i det blodtilsølede klimaks.
Reiko Ike i det blodtilsølede klimaks.
Sex and Fury indeholder mange vovede scener.
Sex and Fury indeholder mange vovede scener.



banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...