Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Tanna

6. oktober 2016 af Sofie Svane

6 stjerner Skriv en kommentar

Tanna billede

Tanna er en sjældent billedskøn og unik kærlighedshistorie.

På øen Tanna i den sydlige del af Vanuata ø-gruppen tæt på Australien, forelsker den unge Wawa sig i høvdingens barnebarn Dain. Wawa og Dain lever i en af de sidste traditionelle stammer, hvor kærlighedsægteskaber ikke er normen. Da krig truer med at bryde ud mellem stammerne, bliver Wawa derfor lovet væk til en kriger i nabostammen, som segl på en fredsaftale. Hvis Wawa og Dein vil være sammen, må de flygte og leve som jaget vildt midt i en kamp for at bevare freden i et stammesamfund, der kæmper for at bevare traditionelle skikke og kultur under stigende pres om frihed fra omverdenen.

Tanna er optaget på øen Tanna i Vanuatu ø-gruppen, hvor de to instruktører Martin Butler og Bentley Dean levede og boede i syv måneder og udvekslede mad, ceremonier og eventyr med Yakel-folket. Det er selvsamme stammefolk, der spiller alle roller i filmen. Og selvom det er første gang, de optræder foran et kamera, er skuespillet overraskende troværdigt. Det er præget af stærke ansigter, ansigtsudtryk og blikke, der siger mere end dialog kunne gøre. Det er imponerende og giver lyst til at lære personerne bedre at kende.

Historien er enkel og leder tankerne hen på Shakespeares klassiske Romeo og Julie: Et forelsket par der ikke kan få hinanden og må flygte. Men denne fortælling er baseret på en sand historie, der var med til at ændre kulturen på øen, for kun 20 år siden.

Instruktørerne har tidligere arbejdet med dokumentarfilm og det skinner tydeligt igennem. Vi får et sjælendt indblik i en næsten glemt kultur og levevis, der får en til at spørge, om vi med vores moderne kultur og fremskridt har overset noget væsentligt undervejs i udviklingen, hvor vi har glemt at sand visdom opstår gennem lidelse.

Tanna viser midt i lidelse en enorm livsglæde med store følelser i smukke farver og uovertruffen natur som ramme, hvor regnskovens naturlige lyde dominerer i lange klip og indstillinger. Vi er befriet for alle former for voice-over, og historien får lov til at tale for sig selv. Resultater er god gedigen historiefortælling og et meget smukt drama, der velfortjent har vundet filmfestivalpriser for bedste cinematografi og publikumsoplevelse.

Alt i alt er Tanna en meget smuk og unik oplevelse, som får de aller varmeste anbefalinger herfra.

Titel: Tanna
Original Titel: Tanna
Premieredato: 6. oktober 2016
Instruktør: Martin Butler, Bentley Dean
Skuespillere: Mungau Dain, Marie Wawa
Spilletid: 100 min.
Selskab: Øst for Paradis
Genre: Drama








banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...