Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Teletubbies: Igen Igen!

5. juli 2006 af Kent Baden

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Teletubbies: Igen Igen! billede

Endnu dvd-udgivelse med de løjerlige teletubbies

”Ved de store bakker og den grønne skov har teletubbierne det rigtig sjov”. Således indledes det børnebaserede program om de populære teletubbies, der også har henrykt de danske børn på dansk tv. Samtidig er linjen lagt til det sproglige niveau i programmet, der henvender sig til førskolebørn. Der tales enkelt, og der gentages for at lette forståelsen. Jeg må tilstå, at jeg rystede på hovedet over sprogbruget, da jeg så udsendelserne for første gang i fjernsynet, for jeg syntes, at man lige så godt kunne lære børn at tale ordentligt første gang. Men ved gensyn (og nu med børn på låret) er der ingen tvivl om, at det virker. Blot efter et gennemsyn har jeg et reciterende barn.

Denne udgivelse hedder Igen Igen!, men det kunne sagtens være titlen på samtlige udgivelser, da deres form for indlæring er baseret på gentagelser. Det være sig både verbal og nonverbal kommunikation.

Programmet er opbygget efter fast form (som alle andre børneprogrammer) med solopgang, temasang, introduktion/genkendelse af figurerne og klip med børn. Børneklippene igangsættes på en karakteristisk måde, hvor maverne på teletubbierne er skærme. Børneklippene har desuden kommentarspor af danske børn, og på denne udgivelse ser vi børn cykle og lave kulørt dej – altså ingen unoder, ingen historier, blot lidt aktivitet. Pudsigt nok synes børneklippene ikke at have interesse i min familie.

Derimod er de farverige løjerlige figurer åbenbart lige sagen i børnehøjde. Og det uanset hvad de foretager sig. For eksempel laver Dipsy sin specielle dans akkompagneret af dårlig trompetmusik, og jeg har et barn, der forsøger at efterligne bevægelserne. I modsætning til børneklippet med de cyklende hvor min datter fx ikke finder sin cykel frem. Teletubbierne forsøger også at lave grød i dette afsnit, men grødmaskinen virker ikke, så de synger en sang og danser lidt for at få maskinen i gang igen. Der er også en sekvens, hvor Laa-Laa vil lege indenfor, men de andre figurer vil hellere lege udenfor.

Serien fremmer også indlæring ved at have tællescener, farvelære og en gå/stop-leg, så det er ikke ren underholdning. Jeg har ingen erfaring med, om det indlæringsmæssige indhold virker, men udover det, befordrer serien masser af basale menneskelige behov. Teletubbierne har det med at kramme hinanden meget, og det understreges gentagne gange, at de elsker hinanden meget højt. Hvor de danskproducerede børneunderholdningsprogrammer – baseret på dukker – godt kan have lidt kant, er der ikke skyggen af intriger, diskussion, etc., hos teletubbierne.

Jeg vil uden at blinke videregive disse udgivelser de bedste anbefalinger. Og ja jeg kan generalisere programmet, da afsnittene er efter samme skabelon, og de ikke bygger på nogen historie, der kan svække kvaliteten af afsnittene. Det kan synes iøjnefaldende, at udgivelsen ender på denne sides topscorerliste, men hav i mente at den er set i børnehøjde, og hernede er det fremragende. Eneste anke er længden af udgivelsen contra prisen.

Der er intet ekstramateriale på denne udgivelse!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Teletubbies: Igen Igen!
Original Titel: Teletubbies: Again Again!
Premieredato: 27. juni 2006
Skuespillere:
Spilletid: 0 min.
Selskab: Ragdoll Limited, BBC, 1996
Genre: Andet





banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...