Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Black Panther: W...
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Frøernes spådom

21. august 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Frøernes spådom billede

Stilen er langt fra hvad der ellers er på markedet i dag, men alligevel holder historien vand. Dejlig historie der henvender sig både til børn og voksne.

Drengen Tom bor på landet med hans adoptivforælder, eks-styrmanden Frederik og hans Afrikanske kone Julie. Tom leger tit med hans veninde Sille, som de skal passe imens dennes forældre er en tur til udlandet for at skaffe krokodiller til deres Zoologiske have.
En dag bliver børnene kontaktet af nogle frøer, der fortæller dem at de lige har holdt et stort frø-råd hvor de har fundet frem til at der snart vil komme en syndflod af regn og oversvømme den ellers så tørre jord. Det vil regne i 40 gage og 40 nætter og hele jorden vil blive oversvømmet.
Familien og dyrene fra gården og den Zoologiske have søger ly i en stor lade, der mest af alt minder om en rodet udgave af Noahs Ark, og snart er jorden oversvømmet.
Ombord på Arken opstår der hurtigt gnidninger imellem flere af dyrene. Der er både planteædere og kødædere ombord, og det eneste der er at spise er 28 tons kartofler. Dette har grisene bestemt ikke noget imod. Men de sultne rovdyr begynder som dagene skrider frem at kigge på deres rejsefæller med mere og mere sultne øjne.
En dag samler de en skildpadde op, der kommer drivende i en redningskrans. Skildpadden fortæller at den er blevet angrebet af blodtørstige krokodiller der sikkert også snart vil komme til arken. Den redningskrans som skildpadden kom i tilhører Silles forældre, og derfor konkludere de at de må være døde. Heldigvis adoptere Toms forældre øjeblikkeligt Sille, der selvfølgelig er meget ked af det.
Det viser sig imidlertid, at der er en forræder ombord og denne sætter rovdyrene op til et glubsk mytteri imod menneskene. Nu må børnene kæmpe imod uretfærdigheden og ikke mindst imod de sultne krokodiller, der snart er i hælene på deres fartøj. Det bliver en nervepirrende kamp for arternes overlevelse.

Det er den Århusianske Biograf Øst For Paradis der i sin tid hentede denne Franske animations perle til Danmark, og skønt er det at se, at den nu også kan købes på Dansk DVD.

Frøernes spådom er et dejligt frikvarter fra de Amerikanske og Japanske tegnefilm, der på nuværende tidspunkt dominere markedet. I sin tegnestil der minder om farvekridt tegninger udskiller den sig fra mængden, og minder aller mest om en levende billedbog, hvor de fortryllende tegninger for plads til, at man rigtig kan nyde deres dejlige og fortryllende udtryk. Flere scener står efter gennemsyn fast i ens erindring, og blandt de mindeværdige finder man en scene, hvor dyrene på arken sidder side om side og skræller kartofler. Filmen indeholder også et par søde sømandssange som Toms far der jo er forhenværende søulk står for.
Selvom tempoet nogle gange er langt nede i forhold hvad både børn og voksne er vandt til at se på tegnefilm i dag, så kan historien om Frøernes spådom sagtens hamle op imod både Disney, Pixar og de Japanske Anime udgivelser. For heldigvis er der også plads til både drama og et ret spændende klimaks, hvor der er skruet op for både action og hurtig klipperytme.

Censuren på Frøernes spådom er her i Danmark 15 år, hvilket umiddelbart kan virke meget højt. Men hvis man ser den sammen med sine store søskende eller sin mor og far, så skulle det nok gå. Mest intens og en smule skræmmende er scenerne hvor jorden bliver oversvømmet. Dette skyldes blandt andet den apokalyptiske dommedagsmusik de dystre billeder bliver understøttet af. Sproget filmen igennem er til tider også hårdt, og specielt de onde forræder og enkelte af kødæderne bruger et rigtigt grimt sprog.

Denne moderne udgave af historien om Noahs Ark, kredser om nogle tunge men vigtige emner som døden og livet, retfærdighed og hævn, og handler i stor grad om hvor vigtig det er, at kunne eksistere side om side med andre levende væsner, selvom ikke alle har det samme udgangspunkt for eksistens. Der er nok at tænke over bagefter, og dette giver også en oplagt mulighed for at snakke med sine børn om de ting filmen berører.

Frøernes spådom er synkroniseret med Danske stemmer af blandt andet Daniel Kroman, Emilie Kruse, Dick Kaysø og Ellen Nymand. Dette fungere helt fint, og giver gode muligheder for at de mindste i familien kan kigge med, hvis de trænger til et kærkomment frikvarter og pusterum fra det opgejlede Disney sjov.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne udgivelse.

Filmen er venligst udlånt af Criterion Film.

Titel: Frøernes spådom
Original Titel: La Prophetie Des Grenouilles.
Premieredato: 8. august 2007
Instruktør: Jacques-Remy Girerd.
Skuespillere: Daniel Kroman, Emilie Kruse, Dick Kaysø, Ellen Nymand.
Spilletid: 90 min.
Selskab: Nonstop Entertainment, Studio Canal, France 2 Cinema. 2003.
Genre: Tegne- og animationsfilm
De elers så fredelige planteæderer har fået nok.
De elers så fredelige planteæderer har fået nok.
Arkens eneste giraf er blevet offer for den udspekulerede forræder.
Arkens eneste giraf er blevet offer for den udspekulerede forræder.banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...