Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Et med Gud

21. november 2007 af Jesper Pedersen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Et med Gud billede

Rædselsfuld. Punktum.

Måske er det en duo af to uforlignelige størrelser. Jeg, anmelder og ateist – og filmen Et med Gud (Conversations with God) om en mand, der får en sand, guddommelig åbenbaring, da han er allermest sunket ned i sølet. Det burde ikke være uforeneligt. Det kunne være stærkt drama om ydre modstand og indre kvaler.

Men det er det ikke.

Et med Gud er historien om Neale Donald Walsch, en mand fra den virkelige verden. Han er manden bag bestsellerbogserien, Guddommelige samtaler, der fra 1995 og frem efter sigende skulle have inspireret millioner af mennesker kloden rundt.

Som bogseriens titel antyder, så drejer det sig i al sin enkelhed om, at Neale Donald Walsch stiller Gud en hulens masse spørgsmål; falder i søvn på sofaen – og får så svar. Uden at vi har det mindste indtryk af, at han for alvor han finde hoved og hale i Guds klichefyldte talestrøm, så grifler han det hele ned. Og vupti, så har han skrevet en bog. Og vupti, så er den så stort et hit, at han får halvanden million dollars for den, fordi en eller anden forlagskvinde, tror, at den ”vil ændre verden.” Alt dette sker fra filmens 70. til 80. minut! 10 minutter! Ikke én figur i hele filmen er i tvivl om, at denne mand faktisk har ført en række samtaler med Gud. Behøver jeg overhovedet at skrive, at det er fornærmende rædselsfuld dramaturgi og historiefortælling som sådan. Uanset om man er ateist eller ej.

Når nu der skal gå 70 minutter, inden Gud bryder ind, så er det fordi, at vi lige skal igennem Neals nedtur. Det drejer sig om et trafikuheld, der sender Neal uden for arbejdsmarkedet og snart efter ind i et telt i de hjemløses park. Så finder han sig godt nok et job på en radiostation på grund af sine fantastiske talegaver; så lukker radioen, og så har vi balladen igen. Det er kedeligt, utroværdigt, dramatisk uengagerende – meeeen på den anden side hun halvt så håbløst som den øvrige del af filmen.

For efter Gud indgriben – og i øvrigt også lige et par kronologibrydende indklip inden da – skal vi også lige igennem Neals foredrag, hvor han som en anden guddommelig Dr. Phil er ih og åh så inspirerende. Det er vammelt. Intet andet. Et med Gud prædikener end ikke for allerede omvendte. Jeg gætter på, at de også vil føle sig fornærmet.

EKSTRAMATERIALE:
En lang Behind the Scenes.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Midget Entertainment .

Titel: Et med
Original Titel: Conversations with God
Premieredato: 6. november 2007
Instruktør: Stephen Deutsch
Skuespillere: Henry Czerny, Vilma Silva, T, Bruce Page
Spilletid: 100 min.
Selskab: CWG Productions LLC, Spritual Cinema Circle
Genre: Drama
Link: http://www.cwgthemovie.com/



banner
Overskrift Højre Block
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...