Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan

3. november 2006 af Jeppe Krogh

4 stjerner Skriv en kommentar

Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan billede

Borat, Kazakhstans 4. bedste journalist, sendes på inspirationsrejse til USA. Hans fordomme om bl.a. størrelsen af kvinders hjerner og jøders skyld for alt støder mærkeligt nok mange amerikanere.

Borat Sagdiyev bor i en lille landsby i Kazakhstan med sin mor, kone, søster og ko. Da han siger farvel til sin familie og hele landsbyen, inkl. den lokale voldtægtsmand, der bl.a. er far til ham selv, overkysser han sin søster, og proklamerer derefter stolt: ”Fjerde bedste prostituerede i hele landet”, mens hun holder en lille pokal op. På vegne af Kazakhstan skal Borat og hans flommefede producer Azamat til USA for, at lure dem deres hemmeligheder af. Vigtigheden af deres mission understreges af, at de bliver transporteret af den bedste hestetrukne taxi i byen.

Fans af den londonske jamaicaners Da Ali G. Show fra tv vil ikke være i tvivl om hvilken karakter filmen Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benifit Glorious Nation Of Kazakhstan handler om. Sammen med den meget udfordrende, bøssede modeekspert Bruno, er Borat en af karaktererne i Da Ali G. Show. Den britiske komiker Sacha Baron Cohen har opfundet alle karaktererne og spiller dem også selv. Fælles for karaktererne er, at de alle konfronterer prominente og indflydelsesrige gæster med naive og fjollede spørgsmål. Serien udmøntede sig i 2002 i filmen Ali G. Indahouse og nu denne mockumentary om den gakkede Kazakhstanske journalist, der er instrueret at den tidligere Seinfeld-instruktør Larry Charles.

Vi er fyrsteligt underholdt fra start til slut. Det er lykkes Sacha Cohen, at lave en anderledes komedie, der ikke ligner alle de andre. Det er den ekstreme humor og Borat-figurens kulturelle fordomme, der gør filmen sjov. Det er også et stort plus, at hans jokes ikke blot er harmløse vittigheder, men ofte er kontroversielle og politisk funderede.

Det virkelige drama i denne mockumentary er dog til at overse. Det er de enkeltstående øjeblikke, der er de mest interessante i filmen, men disse flyder da også os seere i møde i en lind strøm. Der er scenen ved rodeoet, hvor Borat giver USA hans lands støtteerklæring ved bl.a. at sige, at han håber Bush vil drikke blodet af alle Iraks mænd, kvinder og børn. Der er interviewet med tre feminister der stoppes brat, da han griner af deres krav om ligestilling. Der er Borat og Azamats besøg hos de onde, onde jøder, der, som alle Kazakhstanere ved, er skyld i al verdens dårligdom.

Hvad der er ægte og hvad der er opdigtet er svært at se, men det er egentligt også uinteressant - det er hylemorsomt. Det er det positive, men på minussiden er manglen på en egentlig historie. Filmen fremstår som et langt afsnit at en komedieserie, og i mindre grad som en spillefilm. Borat får 4 stjerner ud af 6 med herfra.

Titel: Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan
Original Titel: Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan
Premieredato: 3. november 2006
Instruktør: Larry Charles
Skuespillere: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Pamela Anderson
Spilletid: 82 min.
Selskab: Everyman Pictures, Four by Two, Gold/Miller Productions, One America
Genre: Humor
Link: http://microsites2.foxinternational.com/dk/borat/
Borat i USA
Borat i USA




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...