Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Det næste skridt

18. november 2005 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Det næste skridt billede

Rolf Lassgård er den bedste personifisering af Mankells kriminalbetjent Wallander. I ”Det næste skridt” sættes betjenten fra Ystad på en hård personlig prøve

De svenske krimier har virkelig noget over sig, og kriminalbetjent Wallander er ingen undtagelse. Mankells aldrende hovedperson er den type detektiv, der har en skarp og intellektuel hjerne. Men Wallander er også en indesluttet type, der ikke taler om følelser og den slags.

I ”Det næste skridt” følger vi Wallander på sporet af en morder, der har slået til overfor nogle unge, der har holdt en komsammen i skoven. Da ligene af de unge findes, har de været gravet væk i lang tid, men nu har den bizarre morder stillet dem op i et scenarium, der virker symbolsk.

Wallander og hans mangeårige kammerat og medbetjent, Svedberg sættes på sagen, men noget synes ikke stemme. Da Svedberg myrdes i sin lejlighed, finder Wallander sig spundet ind i en labyrint af betydninger, der tegner et billede af en morder, der med vilje gør sagen til et personligt mellemværende med vores helt.

Undervejs trækkes Wallander rundt i manegen af psykopaten, og hele politistationen bliver sat i spil, da det viser sig, at morderen gå direkte efter at teste betjentene og deres følelsesliv.

”Det næste skridt” er en vellykket krimi, instrueret af danskeren Birger Larsen, hvis CV efterhånden tæller lidt af hvert. De fleste husker vel stadig ”Lad Isbjørnene danse” (1990), hvor Tommy Kenter leverer en stor præstation som faren til skilsmissebarnet, Lasse. Derudover har Birger Larsen, som det jo er reglen herhjemme, siddet bag roret ved afsnit af serier som ”Taxa” og ”Nikolaj og Julie”. Birger Larsen har med ”Det næste skridt” selv foretaget et skridt; filmen er vedkommende og den flittige brug af håndholdt kamera og en interessant farvemætning i billederne skaber et ganske overbevisende univers.

Som krimi er ”Det næste skridt” god. Den har den naturlige tendens til at karikere typerne, men det tager vi gerne med. Udover Rolf Lassgård, der naturligvis spiller Wallander, byder filmen på kendissen Peter Gantzler, der spiller Hans Christian, en dansk betjent, der også får en stor rolle i fortællingen her. Over hele linjen spilles der overbevisende også af de svenske skuespillere Christer Fant (Svedberg) samt Marie Richardson.

Filmen er således en film for fans af svenske krimier, men andre vil også kunne nyde den spændende fortælling.

Titel: Det næste skridt
Original Titel: Steget efter
Premieredato: 18. november 2005
Instruktør: Birger Larsen
Skuespillere: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Peer Gantzler, Chriser Fant, Lar Melin, Kerstin Anderssn, Dan Bratt, Ingvar Haggren, Gustav Hammersten, Josefin Peterson
Spilletid: 102 min.
Selskab: Film i Väst, SF Film
Genre: Krimi
Link: http://www.imdb.com


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...