Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Gorillaz - Phase One: Celebrity Take Down

26. marts 2003 af Danni Travn

5 stjerner Skriv en kommentar

Gorillaz - Phase One: Celebrity Take Down billede

Fire fiktive figurer har taget verden med storm. Og nu cementerer det anarkistiske tegneserieband, Gorillaz, sin succes med en både sprælsk og spændende DVD.

Damon Albarn skulle, ligesom alle andre forsangere med respekt for sig selv, have et sideprojekt udover sit britpoppede band Blur. Så han slog sig sammen med tegneren Jamie Hewlett. Resultatet blev den aggressive bassist Murdoc, den gigantiske sorte trommeslager Russel, den japanske guitarist Noodles og den blåhårede forsanger 2-D. Alt i alt Gorillaz.

Trods en musikalsk profil uden klare konturer, hvor britpop ramler sammen med blandt andet hiphop og punk, lykkedes det orkesteret at slå ganske alvorligt igennem i sommeren 2001. Selvfølgelig har musikken ikke været uden betydning, men ingen tvivl om, at Jamie Hewletts fremragende animationer, de stenede videoer og det generelle koncept med et fiktivt band har skubbet gorillaerne langt op på hitlisterne. For albummet er godt, men ikke noget større mesterværk.

Men med ’Phase One: Celebrity Take Down’ får Gorillaz slået deres berettigelse på musikscenen fast. Her kan de nemlig boltre sig i et helt og aldeles anarkistisk tegneserieunivers. Det er helt tydeligt, at bandet vokser en del i kvalitet, når de ledsages af animationer. Og dem er der rigeligt af rundt om på DVD’en.

Udgangspunktet er Kong Studios. Her både bor og indspiller de fire vidt forskellige bandmedlemmer. Således kan man besøge de enkelte bandmedlemmers værelser, samt serverrummmet, biografen og toilettet… Rundt om åbner sig en verden af animationsbidder, musikvideoer, liveoptrædener(!) og dokumentarfilm.

Sidstnævnte er det store højdepunkt. Skabelsen af Gorillaz har tilsyneladende gjort Albarn og Hewlett mentalt syge. De tror på, at Murdoc, Russel, Noodles og 2-D eksisterer i virkeligheden – Så vi følger deres sygdom og helbredelse. Blandt andet kommer de i terapi i et scenarium fuldstændig mage til ’Gøgereden’.

En anden henvisning til filmklassikerne fremkommer i den computer, der guider rundt i Kong Studios inde fra Serverrummet. Computeren, Mel, har sine klare ligheder med Hal fra ’Rumrejsen 2001’.

Og sådan fortsætter særhederne. DVD’en ledsages oven i købet af en Cd-rom med blandt andet screensavers og små spil. I et af spillene kan man styre bandets Geep (Jeepen fra deres pladecover) rundt i det simple motorvejsunivers fra musikvideoen til 19-2000. Men morskaben slutter ikke med udgivelsens to blanke skiver. For med til ’Phase One: Celebrity Take Down’ hører også en 52 sider lang bog spækket med fremragende billeder og ikke mindst et ark klistermærker, så er der spas til flere timer med Gorillaz. Welcome to the zoo.

Titel: Gorillaz - Phase One: Celebrity Take Down
Original Titel: Gorillaz - Phase One: Celebrity Take Down
Premieredato: 26. marts 2003
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...