Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Star Wars™ år for år: En visuel krønike

14. oktober 2012 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar

Star Wars™ år for år: En visuel krønike billede

Et must til Star Wars fans!

Star Wars lever fortsat
Der er sagt og skrevet meget om Star Wars igennem tiderne. Star Wars vil for altid være det ikoniske sci-fi eventyr, der ændrede Hollywood for evigt. Efter at Dødens Gab (1975) havde bevist at film kunne tjene rigtig mange penge, brød George Lucas ind to år senere og beviste at film kunne tjene endnu flere penge og ikke bare på billetsalget. Lucas så forud for tiden og sikrede sig rettighederne til merchandise, licensvarer og eventuelle fortsættelser, hvilket gjorde ham meget rig og sikrede ham komplet kontrol over sine film.

Man kan nok fristes til at udbryde: endnu en Star Wars bog? Og det er da også den mest påfaldende tanke, der bryder frem her 35 år efter den første Star Wars film. Med i forevejen hundredevis af udgivede bøger, tusinder af internetsider dedikeret til filmene og et utal af film, spil, tegneserier og mechandise, kan med med rette spørge selv, hvor på markedet endnu en Star Wars bog passer henne? Er der plads?

En Visuel oplevelse
Ved første øjekast er Star Wars år for år – En Visuel Krønike særdeles indbydende med et lækkert farverigt design med masser af billeder og illustrationer i en dejlig uhandig moppedreng af en bog. Det er en af de slags bøger, man kan bruge tid på at bladre igennem for tid til anden, uden egentlig at nærlæse den fra enden til anden.

Bogen er pædagogisk, og som titlen hentyder, i kronologisk rækkefølge år for år. Rent praktisk er den opdelt i fem overordnede undertitler: “Livet Før Star Wars”, “Den Oprindelige Trilogi”, “Mellem Trilogierne”, “Prequeltrilogien” og “Clone Wars og Derefter”.

Bogen er altså en komplet visual tidsrejse fra George Lucas’ spæde ben til nutidens Clone Wars. “Livet Før Star Wars” gennemgår Lucas inspirationskilder forud for Star Wars, hans liv mere eller mindre måned for måned og samtidige historiske begivenheder i 60’er og 70’erne. Herefter følger den, som kapitlerne anslår, tiden under, efter og mellem hver af Star Wars filmenes udgivelser.

Det er nemlig bogens største styrke, at den både illustrere hvordan vores kultur og sociale forståelse er blevet gennemsyret af Star Wars, men også at den gennemgående sætter sagaen op imod samtidens historieske gang. Måned for rmåned følger vi Star Wars filmene, tegneserierne, computerspilene, samleobjekterne og licensvarenes tilbliven i et visuelt potpourri, parallelt med samtidens historie fra virkeligheden og filmenes. Det er forfatternes tanke at der skønnes indflydelse på begge sider i historisk sammenhæng og deres tese slår det meste af vejen til.

Eksplosiv Detaljerigdom
En Visuel Krønike handler måske meget om samleobjekter, men ender også selv med at blive et. Det er en must køb for enhver Star Wars fan. Detaljerigdommen er så forbløffende og eksplosiv, at man efter at have lært bogens opbygning at kende, begynder at kunne skimte de ting, man gennemgående synes er interessante. Går du ikke op hvornår legetøjsfirmaet Helix udgav en blyantspidser formet som dødsstjernen eller en hver enkel Star Wars tegneserie, figurer og krus udgivelse, så guider de store illustrationer og billeder dig nemt udenom til at filtrere fra.

Selvom En Visuel Krønike er udmattende kronologisk og detaljerig, så er dens visuelle lækre design, dens historiske samtidsforskning og små pudsige anekdoter, det hele værd. Det er ikke en bog, du behøver at læse fra enden til anden, men en fantastisk omgang nørdet læsning fra tid til anden.

Mine Jedikræfter (an)befaler dig til at købe den!

Bogen er venligst stillet til rådighed af Forlaget Alvilda

Titel: Star Wars™ år for år: En visuel krønike
Original Titel: Star Wars™ Year by Year a Visual Chronicle
Premieredato: 9. oktober 2012
Genre: Andet
Link: http://www.alvilda.dk/udgivelse.php?isbn=9788771052602





banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...