Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

The Who - The Kids Are Alright

2. april 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

The Who - The Kids Are Alright billede

The Who´s legendariske dokumentar udgivelse tilbage i 1979, er nu genudgivet, og heldigvis for det.

”The Kids Are Alright”, er et mix og krydsklip af koncerter, interviews og happenings, som gruppen stod for. The Who var på sin hvis mere end det store stadion orkester, der kunne få sejlene til at flyve, i en inferno af vellyd. De havde som kollegaerne i Queen, en uforfalsket parodi på hele branchen inklusive sig selv.
Eksempelvis smider Keith Moon tøjet midt i et TV interview i det stadig forsmåede og ærkekonservative England. Deres ironisering tog næsten altid kegler, og der er mange guldkorn at hente i denne dokumentar, da gruppens kontrollerede og fåmælte spradebasse John Entwistle langsomt forlader Patricia villaen med en stak grammy guldplader under armen, og derefter som var de lerduer, blev de kastet op i luften og Entwistle sigtede med maskingeværet og skød. Intet mindre kunne gøre det.
De store musikalske perler som Pinball Wizard, med det avantgardistiske Steve Reich prægede riff vises i koncertform, og med andre uddrag fra forskellige koncerter, viser det også The Who´s styrke med den følende energi de lagde i musikken. Og som de altid har taget særdeles alvorligt.
Var de på stoffer, ja mon ikke! Gruppens enfant terrible Keith Moon var med på hvad som helst, hvad dokumentaren også tilkendegiver. Sideløbende med deres musikalske karriere, blev deres kunstneriske udtryk formet ved forskellige gags, kort film, og deres voldelige tilgang til instrumenterne, og især den noget selvhøjtidelige Townsends rasering af diverse hotelværelser, blev historisk.
Da gruppen opløstes i 80´erne, var det kun Townsend der med god anmeldertække formåede at vedligeholde sin musikalske karriere, med eksperimenterende studieplader. Forsanger Roger Daltrey har været med på diverse musicals, og hans stemme var et særkende for The Who, som i dag står som en milepæl indenfor rock musikken.
Underholdende klip med Moon sammen med Ringo Star og en god forsyning af alkohol. Desuden medvirker Steve Martin i en kort frekvens, Tommy Smoothers, Melvyn Bragg m.fl.
Selvom udgivelsen krydsklipper en del, så er det et fremragende indsigt i en gruppe, der nåede hele vejen til toppen, og som også havde deres egne interne konflikter undervejs.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Universal Music

Titel: The Who - The Kids Are Alright
Original Titel: The Who - The Kids Are Alright
Premieredato: 23. februar 2009
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...