Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Wild

11. marts 2015 af Lærke Ina Krogaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Wild billede

En gåtur kan ofte klare tankerne. Men gælder det også, når den er 1600km lang, man aldrig har slået et telt op før, og problemerne fra fortiden vejer mere end ens gigantiske rygsæk?

Resumé
Cheryl Strayed er en kvinde med mange problemer. Hendes mor døde pludseligt af kræft, hendes far forlod familien da hun var lille, hun taler ikke med sin lillebror, hun tager flere og flere stoffer og er lige blevet skilt fra sin mand efter at have været ham meget utro. For at få vendt sig selv tilbage på ret kurs beslutter hun sig for, totalt uerfaren med friluftsliv som hun er, at vandre the Pacific Crest Trail fra ende til anden - 1600km fra Mexico til Canada. På sin tur bliver hun stillet overfor mennesker og begivenheder, der både forløser og forskrækker hende. Det bliver en rejse ind i hende selv, hvor hun undervejs forsøger at håndtere de dystre milepæle i sit liv og genfinde sig selv på vabelfyldte fødder gennem en fantastisk natur.

Ikke Into the Wild 2
Ved første øjekast på plottet og titlen kommer man unægteligt til at tænke på Sean Penns Into the Wild - begge film handler om et individ, der lægger civilisationen bag sig og drager alene ud i det ukendte for at finde noget i sig selv. Men her stopper lighedspunkterne. For Cheryl er ikke en pige, der grundet slag i fortiden holder alle andre ud fra sig i strakt arm. Tvært imod rækker hun ud efter mennesker og hjælp på vejen, når hun har brug for det, og det viser sig at være essentielt for, om hun kan gennemføre sin tur.

Evnen til at kunne
Selvom der også er tidspunkter, hvor hun havde gjort klogt i at holde sig på sin egen side af stien, beretter filmen overordnet set om det gode i mennesker, ensomhed på den sunde måde, hjælpsomhed og de vilde ting, man kan opnå, hvis man tør satse og gribe efter noget, selv hvis ens hænder virker bundne. Seeren sidder tilbage med en varm følelse i maven af, at hvis Cheryl kan, så kan jeg også. Hvad det end måtte være. For hun forvandles fra en udkørt vandrejomfru vaklende af sted under en alt for stor rygsæk (der ikke engang indeholder den rigtige gastype til hendes trangia) til en afklaret eventyrer, der er i stand til at se fremad igen.

Vellykket
Filmen fungerer. Det er en gribende historie fortalt på elegant vis med flotte naturbilleder. Slutningen er måske en anelse udpenslet, men det ødelægger intet, og fortællingen mangler ingenting, selvom det er filmatiseringen af en selvbiografisk bog skrevet af Cheryl selv.

Absolut seværdig hvis man tror på eventyr og menneskers evne til at hive sig slev op til overfladen igen, uanset dybden af havet.

Titel: Wild
Original Titel: Wild
Premieredato: 12. marts 2015
Instruktør: Jean-Marc Vallée
Skuespillere: Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Keene McRae, Michiel Huisman.
Spilletid: 119 min.
Selskab: Reese Witherspoon og Bruna Papandrea, 2014
Genre: Adventure
Link: http://howwilditwas.com/








banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...