Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

10 Timer Til Paradis

24. juli 2012 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

10 Timer Til Paradis billede

Løsrivelsesproces med komplikationer

I filmen 10 Timer Til Paradis møder vi Dennis som er 38 år, bodybuilder og bor alene hos sin overbeskyttende mor. Kærlighedslivet er ikke eksisterende, for Dennis har det som en hund i et spil kegler når det gælder det modsatte køn. Selvom han er stor og stærk som en okse og pænt tatoveret, så er han i virkeligheden en ret usikker og tilbagetrukken type. Hans mor dominerer også ret så meget, og ønsker bestemt ikke at der skal andre kvinder i Dennis' liv end hende.

Da Dennis' onkel Bent gifter sig med en thailandsk kvinde, får Dennis mod på idéen med at rejse til Thailand for selv at prøve lykken. Dennis' udlængsel falder ikke i god jord hos hans mor, og Dennis må stikke hende en hvid løgn, for at kunne komme af sted på langfart. Da Dennis endelig ankommer til Thailand, får han hjælp af en pub-ejer ved navn Scott. Men de kvinder som Scott kan sætte Dennis i forbindelse med er meget direkte og nærgående, og Dennis bliver ret hurtigt utilpas i dette selskab. Han vender sig derfor mod det eneste sted han har kontrol, nemlig i et træningscenter i Thailand. Her er Dennis i balance blandt bicepsøvelser og bænkpres. Og ved et tilfælde er det netop her at kærligheden indtræffer, da indehaveren Toi viser sig at være en pige nærmest skræddersyet til Dennis' tilbageholdende væsen.

Dennis-figuren har du måske set før, da Mads Matthiesen allerede i 2007 indspillede en kortfilm med titlen ”Dennis”. Hovedrollen som Dennis spilles af bodybuilderen Kim Kold, der også har medvirket i Fri Os Fra Det Onde og Blå Mænd. Han passer perfekt til rollen som manden med det store ydre, men den tydelige skrøbelighed i sit sind. Alene i filmens indledning er der masser af fine scener som ud over at være ret morsomme, også indkapsler essensen af Dennis, som nærmest ligner et monster der kunne blive bange for sig selv. Dennis' mor spilles af Elsebeth Steentoft, som vi nok bedst kender som Mias mor i tv-serien Klovn. Stentoft bider fra sig med et ansigtsudtryk der kraftigt signalerer at enhver afvigelse fra Dennis' side, ikke falder i god jord. Eksempelvis da Dennis rejser, ligger moren i sin seng og tager et meget upersonligt farvel med sin søn. Hun tager heller ikke telefonen, når Dennis forsøger at ringe til hende fra udlandet. Der er kraftig kønsrolle-dominans på spil, og det er så godt leveret at man ikke helt ved om man skal grine eller krumme tæer over det uhyrlige magtspil der kører fra mor til søn. Ikke mindst da Dennis kommer hjem til Danmark igen...

Mads Matthisen har kreeret en spillefilm der handler om at bryde mønstre, at løsrive sig og at kærligheden dukker op, når man mindst venter det. Dennis river rammerne ned, og selvom ikke alt går godt, så er 10 Timer Til Paradis også en film om at lære sig selv at kende. Filmen vandt en pris på Sundance Film Festival i indeværende år, og der er faktisk tale om en lille overset perle blandt danske film. En eksistentiel nydelse, krydret med sjove indslag når denne kæmpemand indtager Thailand, hvor bruserhovedet i badet nærmest sidder ud for Dennis' navle og hvor scooter-hjelmene ikke nødvendigvis passer i første hug. En skøn fortælling om hvor meget man kan hente i livet, hvis man omgiver sig med mennesker hvor kemien passer.

Ekstra materialet består af et interview med Kim Kold og Mads Matthiesen, samt en bag om kameraet dokumentar.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: 10 Timer Til Paradis
Original Titel: 10 Timer Til Paradis
Premieredato: 4. juni 2012
Instruktør: Mads Matthiesen
Skuespillere: Kim Kold, Elsebeth Steentoft, Lamaiporn Hougaard, Allan Mogensen, David Winters, Per Otto Bersang Rasmussen
Spilletid: 92 min.
Selskab: SF Film, BeoFilm, 2011
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...