Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

3 Days To Kill

21. september 2014 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

3 Days To Kill billede

I Don't Care, I Love It...

Husker du Hailee Steinfeld? Hun dukkede op fra ingenting i Coen-brødrenes version af True Grit for 4 år siden, og spillede lige op med Jeff Bridges som den iltre og fordrukne Rooster Cogburn. I rollen som Mattie Ross, var hun stort set på skærmen gennem hele filmen, og det er mig til dato stadig en gåde, hvordan Oscar-nomineringen dermed kan placeres som birolle. Ikke desto mindre så var det en debut (spillefilm), der gav genlyd. Her måtte morgendagens stjerne være født. Men nej, sådan gik det ikke, for der skulle gå 3 år før Hailee igen kastede sig ud i en filmrolle.

I dag går Hailee vel sagtens og venter på at det skal blive december, hvor hun fylder 18 år. For tiden er hun aktuel i denne dvd-udgivelse som det nu skal handle om, nemlig 3 Days To Kill. Her spiller hun overfor en fyr som ved alt om at nå til tops, for siden at ryge lidt ned ad rangstigen. Navnet er Kevin Costner. Han var talk of the town i de glade 90'ere, hvor titler som Danser Med Ulve, The Bodyguard, JFK, Waterworld og Robin Hood trak folk i biografen. Costner kunne nærmest ikke komme meget højere, og derfra var der kun en vej. Andre stjerner kom til og derfor måtte han tage til takke med hvad der bød sig. Nu er han så igen, her i 10'erne, dukket op i en række større produktioner, dog uden at være hovedrolleindehaver (Man Of Steel, Jack Ryan: Shadow Recruit).

De to mødes her i 3 Days To Kill, hvor Costner spiller CIA-agenten Ethan Renner. Efter en mission som går i vasken, ender Ethan på hospitalet, hvor et grundigt lægetjek giver ham en trist nyhed. Han er syg og har kun få måneder tilbage at leve i. Denne meddelelse får ham til at opsøge hans kone og datter som han ikke har haft kontakt til i flere år. Samtidig finder den gådefulde CIA-kollega Vivi frem til Ethan. Med sig har hun en nydyrket medicin som kan redde Ethans liv, hvilken hun vil give ham til gengæld for et sidste job som han får tre dage til at udføre. Det er ikke let at skulle arbejde mens man er dødssyg og da slet ikke når man holder både sine udsigter og beskæftigelse hemmelig for en teenage-datter man pludselig skal til at være far for forfra.

3 Days To Kill magter at finde en herlig balance mellem action-delen, hvor Costner er kold, kynisk og særdeles effektiv med både næver og skydevåben, og den mere følsomme drama-del, hvor Costner i rollen som Ethan skal navigere i den livstruende situation han står i, plus det faktum at han hidtil har svigtet sin familie og derfor må kæmpe for at genvinde en portion tillid. Vores gamle ven gør det helt og aldeles fremragende og bringer et fremragende portræt af en presset mand, som forsøger at opretholde facade og værdighed, på trods af håbløse fremtidsudsigter.

Jeg elsker simpelthen den fylde som karakteren rummer, både når det gælder sårbarhed og selvironi, for ikke at tale om hans killer-instinct. Som modpol har vi så den unge rebel, som skal tage sin far til sig i en umulig alder, nemlig trodsealderen. Det giver et helt perfekt miljø at udspille løjerne i, foruden at vi befinder os i Paris hvor både et oplyst Eiffeltårn og en cykellektion ved Sacre Coeur tager sig godt ud. Filmen er fyldt med memorable scener, som da det italienske gidsel Guido, må udlevere sin mors opskrift på spaghetti-sauce, for at holde sig i live. Eller hvad med Mitat, som Renner lærer alt om gaffa-tape og størrelsen på et bagagerum.

Danske Connie Nielsen (Gladiator, Brødre, One Hour Photo) spiller Ethans kone og Amber Heard (Drive Angry, Zombieland) som Vivi, giver også lidt dynamik i forhold til at skabe rammerne for et intenst, kærligt, rørende og humoristisk drama mellem far og datter. Manuskriptet er forfattet af Luc Besson (manden bag Arthur og Minimoyserne, Jeanne D'Arc og Det Femte Element). Instruktøren McG (We Are Marshall, Terminator Salvation) styrer med sikker hånd 3 Days To Kill i mål, og efterlader publikum med en rigtig god oplevelse, på trods af at filmen hverken har været stort opslået eller nævneværdig dyrket i filmbranchen.

Jeg læste ved et tilfælde en anmeldelse af 3 Days To Kill umiddelbart inden min egen visning af filmen. Anmeldelsen lod ikke læseren være i tvivl om at der var tale om en bundskraber. Det er jeg altså lodret uenig i, og kan kun sige: ”I don't care, I love it” som Icona Pop synger det. Den svenske duos hit spiller nemlig en ikke helt uvæsentlig rolle i filmen. Lad dig underholde på alle parametre og se at få set 3 Days To Kill.

Der er ikke noget bonusmateriale på udgivelsen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox Entertainment.

Titel: 3 Days To Kill
Original Titel: 3 Days To Kill
Premieredato: 18. september 2014
Instruktør: McG
Skuespillere: Kevin Costner, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen, Amber Heard, Jonas Bloquet, Bruno Ricci, Tómas Lemarquis, Marc Andréoni, Eriq Ebouaney, Alison Valence
Spilletid: 110 min.
Selskab: Europacorp, Relativity Media, 2014
Genre: Action , Drama
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...