Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

50 First Dates

24. juni 2004 af Toke Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar

50 First Dates billede

Hun kan kun huske en dag af gangen. Den samme dag. Men han ved et og andet om kvinder og hvalrosser og mon ikke de får hinanden til sidst?

Den havdyrsinteresserede kvindeforfører Henry Roth (Adam Sandler) har det glimrende med et kærlighedsliv bestående af en endeløs række af uforpligtende engangsaffærer, indtil han en dag møder den søde og sjove Lucy (Drew Barrymore) der dog hurtigt bliver noget af et nemesis, da det viser sig at hun efter en bilulykke har mistet en del af sin korttidshukommelse der så kun strækker sig til en dag ad gangen, en dag som hendes familie og venner oven i købet fastholder hende i og lader hende gennemleve igen og igen – og igen!
Så Henry må pænt starte forfra med at score hende hver eneste dag og hun kan så være dejligt nyforelsket på de dage hvor det lykkes for ham.

50 FIRST DATES er da også (som plakaten lover det) en romantisk komedie som vi kender dem, der samtidig gerne vil være lidt finurlig på en MEMENTO og GROUNDHOG DAY-agtig måde.
Men problematikken og de sjove situationer der kan opstå ved en evig gentagelse af f.eks. den samme dag er bare set før og bedre i bl.a. disse film og når man samtidig er nødt til at ty til hvalrosser der brækker sig og klappende pingviner i hawaiiskjorter for at være sjov, er der altså ikke meget tilbage andet end romantikken.
Den er der så til gengæld ikke så meget i vejen med. Det er jo ligesom lidt svært at stille spørgsmålstegn ved den meget søde morale om, at vi skal huske at være der for hinanden og ikke tage livet, kærligheden og konen for givet og så videre og selv om vi alle sammen godt ved det i forvejen, er det jo altid meget rart med en lille reminder en gang imellem.

Om man kan lide Adam Sandler som skuespiller og karakter må vel nok være en smagssag. Personligt finder jeg ham – heldigvis - langt mindre plagsom end Jim Carrey når denne er værst.
Til gengæld må jeg blankt erkende at jeg er ved at falde for Drew Barrymore. Hun er lige præcis så sød og sjov på den der naturlige måde som gør at man finder hende både charmerende og overbevisende. Sådan måske lidt i retning af noget Meg Ryan-lignende i en opdateret udgave
I andre roller finder man blandt andet Rob Schneider (kendt fra flere Sandler projekter) som Henrys dybt anstrengende ven og sidekick, en rutinepræget Dan Aykroyd på kort visit som Lucys læge, samt (og mest sjovt) Sean Astin (Frodos trofaste hobbitven Sam) i rollen som Lucys steroidspisende storebror Doug.

Instruktør Peter Segal der også stod bag bl.a. ANGER MANAGEMENT og THE NUTTY PROFESSOR II har med 50 FIRST DATES begået en romantisk komedie der på trods af det fine samspil mellem Berrymore og Sandler, er mere plat end sjov og på godt og ondt lige præcis så forudsigelig og sukkersød som den slags film nu engang lader til at skulle være.
Denne type film er normalt ikke noget der falder i min smag og det er heller ikke tilfældet her, men den skal da nok finde sit publikum blandt visse teenagere, samt nok især kærestepar foran videoen en søndag eftermiddag med cola, popcorn og tømmermænd, hvor hun vil se noget romantisk og han hellere ville have set noget action.
Tre små stjerner på grund af Drew Barrymore, man får hvad man betaler for og jeg er en flink fyr.

Titel: 50 First Dates
Original Titel: 50First Dates
Premieredato: 25. juni 2004
Instruktør: Peter segal
Skuespillere: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider, Dan Akroyd, Sean, Astin, Blake Clark, Luisa Strus, Amy Hill
Spilletid: 99 min.
Selskab: Sony Pictures
Genre: Humor
Link: http://www.sonypictures.com/movies/50firstdates/

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...