Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

A Sound of Thunder

3. marts 2006 af Kristian Jensen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

A Sound of Thunder billede

Tidsrejser, abeøgler, kæmpeål og dræberplanter - behøver jeg at sige mere?

Nogen gange støder man som anmelder på en film, der i en sådan grad fortjener at blive svinet til. Dette er tilfældet med A Sound of Thunder. Manden bag dette dilettantagtige makværk er ikke mindre end Peter Hyams, der i 1999 gav os den lige så elendige Arnold film End of Days, men med A Sound of Thunder har plathederne nået nye højder.
Filmen forgår i Chicago anno 2055, hvor tidsrejser er blevet en realitet. Den kapitalistiske kæmpekoncern, med det fantasifulde navn, Time Safari inc. tilbyder stenrige eventyrer deres livs oplevelse, med muligheden for at jage og nedlægge en vaskeægte levende dinosaur tilbage i kridttidens utæmmede jungle. Men det at rejse 65 millioner år tilbage i tiden er ikke helt ufarligt. Hvis man som tidsrejsende kommer til at ændre på naturens gang i fortiden, kan det få katastrofale følger i fremtiden, og selvfølgelig går det også galt i A Sound of Thunder. Under en safari med to fladpandede forretningsmænd, kommer den ene til at træde på en sommerfugl, og vupti – 65 millioner år senere har man enorme abelignende øgler rendende rundt i Chicagos gader. Det er nu op til vores helt Travis Ryer (Edward Burns) at få styr på tiden inden den render ud, og menneskeheden er fortabt.
Det lovede ellers godt, med glimrende skuespillere som Edward Burns, Catherine McCormack og ikke mindst Sir Ben Kingsley på rollelisten, var mine forventninger til denne film høje. Det tre skuespillere har hver især brilleret på lærredet i tidligere film som Saving Private Ryan fra 1998 (Burns), Spy Game fra 2001 (McCormack) og Schindlers Liste fra 1993 (Kingsley), men med A Sound of Thunder har de alle tre ramt bunden. Burns og McCormack forsøger at spille seriøst skuespil, men det hele falder til jorden, da manuskriptet er så elendigt skrevet, at man som publikum ikke kan lade være med at grine af de platte replikker, der gang på gang fyres af. Ben Kingsley spiller den pengeglade Charles Hatton, der er manden bag firmaet Time Safari inc., og man kan ikke lade være med at undre sig over, hvad en oscar-belønnet skuespiller laver i sådan en gang pladder. Jeg håber virkelig han har fået en ordentlig sum penge for at medvirke! Det virker som om Kingsley, har smidt hele sin professionalisme i skraldespanden, og i stedet overspiller han rollen som Hatton, til et punkt hvor det nærmest bliver kvalmende.
Det er ikke kun historien og skuespillet, der stinker langt væk i denne film, effekterne er ligeledes til absolut dumpekarakter. Filmens åbningsscene forgår i fortiden, hvor de tidsrejsende skal nedlægge en enorm dinosaur, der uden varsel kommer bragende gennem skoven. Det virker jo umiddelbart meget spændende, hvis ikke det lige var fordi, den computergenerede dinosaur, ligner noget en fedtet teenager kunne have lavet på sin hjemmecomputer. Der er absolut intet der fungerer i A Sound of Thunder, der ryger direkte ind på min prestigefyldte ”film-der-aldrig-skulle-have-været-lavet” liste.
Hvis man gerne vil se en film om tidsrejser anbefaler jeg i stedet Simon Wells The Time Machine fra 2002, der har langt mere at byde på end A Sound of Thunder. Så er i advaret!!

Ekstramaterialet på skiven er lige så elendig som resten af filmen. Et trailershow med kommende film og biograftraileren til A Sound of Thunder, var hvad det kunne blive til – skammeligt!
Nul stjerner!!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: A Sound of Thunder
Original Titel: A Sound of Thunder
Premieredato: 21. februar 2006
Instruktør: Peter Hyams
Skuespillere: Edward Burns, Sir Ben Kingsley, Catherine McCormack, Heike Makatsch, Armin Rohde, Jemima Rooper, David Oyelowo, Wilfried Hochholdinger
Spilletid: 97 min.
Selskab: Franchise Pictures, Nordisk Film, 2005
Genre: Sci-Fi
Link: http://asoundofthunder.warnerbros.com/


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...