Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Acacia

15. juni 2006 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Acacia billede

Den Koreanske gyser indeholder desværre ikke så mange gys. Så hvis du er til skrækkelige historier om mærkelige børn og onde træer så søg dine gys et andet sted.

Mi-sook og Do-il prøver desperat at få et barn, men uden held. Da parret begynder at kigge på muligheden for at adoptere, møder de den stille 6-årige dreng Jin-sung, som tegner nogle mystiske tegninger af et træ.
Mi-sook bliver fascineret af drengen, og familien tager ham til sig. Han falder godt til, men får en besynderlig tilknytning til Akacie-træet i familiens have. Der er ligesom noget der drager ham til det halv visne træ.
Pludselig en dag viser det sig, at Mi-sook alligevel er blevet gravid. Hendes mor bliver pludselig afvisende overfor Jin-sung, han er jo ikke deres "rigtige" barn. Efterhånden som graviditeten skrider frem, begynder Jin-sung at opføre sig underligt, og da de 9 måneder er gået fødes det nye familie medlem. Mi-sook stikker af hjemmefra og det mystiske Akacie træ begynder at blomstre op ny samtidig med at der sker mystiske ulykker omkring familien. Men hvad er det lige der er sket med drengen og har det noget at gøre med det mystiske træ i haven ?

Denne langsomme thriller giver sig god tid til at opbygge en ubehagelig stemning. Lidt for lang tid vil mange måske syntes. Det bliver hurtigt tydeligt, at der er noget helt galt med den dreng, som er kommet ind i den nye familie. Og som tilskuer er det ikke det mindste overraskende at finde ud af at der er en sammenhæng imellem ham og træet. Man ved det faktisk fra første gang man ser drengen og de tegninger han laver af et mærkeligt træ og en dreng. Spændingen bliver hurtig til kedsomhed og de lovede gys udebliver. Når musikken endelig ligger op til noget gys og gru, så fiser uhyggen desværre tit ud inden gyset forløses.

Der er dog nogle ret flotte drømmesekvenser undervejs og Acacia er flot filmen i 2.35:1 formatet. Alt dette formår dog ikke at trække op på en kedelig og ligegyldig historie om en lille mærkelig dreng og hans forkvaklede forhold til familiens visne træ.

Acacia trænger for alvor til en gang gødning der kunne have peppet den en smule i vejret. Eller også så skulle man have givet den en gang round-up, allerede inden manuskriptet blev sat i produktion.

Så hvis du er til historier om mærkelige børn og mystiske og onde træer så se hellere Friedkins The Guardian, der er der træ gys for alle pengene. Eller gense scenerne med de uhyggelige monster træer i henholdsvis Poltergeist og The Evil Dead.
Acacia holder ikke hvad den lover og skuffer på værste vis. Bestemt ikke noget man burde bruge sin kostbare tid på.

Ekstramaterialet på denne udgivelse er ikke noget specielt at komme efter. Der er en håndfuld trailers til andre udgivelser fra Asian Cinema. 1 stjerne ud af 6 mulige.

Filmen er venligst udlånt af Universal Pictures.

Titel: Acacia
Original Titel: Acacia
Premieredato: 13. juni 2006
Instruktør: Park Gi-Hyeong.
Skuespillere: Shim Hye-Jin, Kim Jin-Keun
Spilletid: 104 min.
Selskab: 2006 Noble Entertainment.
Genre: Gyserbanner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...