Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Across 110th Street (1972)

1. april 2002 af Morten Eriksen

2 stjerner Skriv en kommentar

Across 110th Street (1972) billede

En bunke penge skal tælles op i en lejlighed i Harlem. Pludselig banker det på døren og to sorte forklædt som politibetjente bryder ind og skyder hele banden og stikker af med pengene...

To betjente mødes på gerningsstedet. Den ene er Lt. Pope (Yaphet Kotto), den anden er Captain Mattelli (Anthony Quinn). Denne sag er blevet tildelt Pope. Det faktum er Mattelli bestemt ikke glad for. Pope kommer lige fra college men kan bestemt ikke lide Mattelli's metoder. Hans muligheder for at gribe ind er dog små da hans rang er væsentlig under Mattelli's og han vil gerne overtage hans job når han går på pension. Det viser sig at de penge der er stjålet er den hvide mafias penge, da de har et samarbejde kørende med de sorte i Harlem. Den hvide mafia sender derfor en sendebud ud for at finde de tre sorte der har stjålet pengene og ikke mindst skudt to medlemmer af familien. Vi følger politiet efterforske mordene men også den hvide mafias sendebud og de tre med pengene. Ham der kørte bilen (Antonio Fargas) kan ikke styre at have penge mellem hænderne og han bliver også den første de finder. De to andre lever i frygt for at blive opdaget, men hvad deres skæbne bliver vil jeg ikke komme nærmere ind på.

Filmen er instrueret af Barry Shear, der var med til at instruere flere TV serier i 60'erne og 70'erne bl.a. "McCloud" og "The Man From U.N.C.L.E.". Det er til denne film Bobby Womack indspillede melodien Across 110th Street, der i nyere tid er brugt i Quentin Tarantino's moderne Blaxploitation film "Jackie Brown". Filmen er baseret på en bog af samme navn. Det er 110th street der adskilte de sorte og de hvides kvarterer i den del af New York. Spillet i filmen er under middel. Man overraskes over at Anthony Quinn allerede i 1972 kunne spille en mand i pensionsalderen! Hans karakter er en træt, voldelig og rasistisk halvdrukken gammel politimand der banker alle sorte mistænkte. Anthony Quinn's spil synes jeg er ekstremt dårligt i denne film. Han viser ingen nuancer i hans spil, og han spiller lidt som på en teaterscene. Yahpet Kotto spiller er bedre, men ikke en gang flugtscenerne i filmen er værd at skrive om. Der mangler energi i manuskriptet. Det mest interessante i filmen er at følge de tre sorte der stjal pengene. Det er nogle sørgelige personer der lever i en tid med ringe vilkår. Det er en katten-efter-musen film, men ikke en af de særligt interessante.

Hvis du kan lide Antonio Fargas i filmen, så er det værd at se "Foxy Brown" og "Cleopatra Jones". Yaphet Kotto har også været med i en perlerække af Blaxploitation film, men de fleste vil nok kende ham fra "Alien".

Titel: Across 110th Street
Original Titel: Across 110th Street
Premieredato: 19. december 1972
Instruktør: Barry Shear
Skuespillere: Anthony Quinn, Yaphet Kotto, Joseph Attles, Paul Benjamin, Ed Bernard, Norma Donaldson, Antonio Fargas, Anthony Franciosa
Spilletid: 101 min.
Selskab: Film Guarantors, Inc., United Artists 1972
Genre: Action
Mattelli og Pope i en diskussion.
Mattelli og Pope i en diskussion.
"Whatever happens man, were gonna end up rich....but dead man".
"Whatever happens man, were gonna end up rich....but dead man".
"There ain't no better way!"
"There ain't no better way!"


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...