Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Bastarden


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Adam And Eve

3. august 2006 af David Lund

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Adam And Eve billede

Ujævn teenagekomedie med få lyse stunder.

Ja, hold da kæft for en ujævn film! Filmen lægger ude med en omgang uudholdelig sødsuppe, for dernæst at præsentere diverse problemer, så skifter den over til en typisk moderne teenagekomedie videre over til et depressivt drama, og til sidst slutter den af med den nødvendige lykkelige slutning, der på ingen måde er tilfredsstillende. Adam And Eve er til tider en god film med gode idéer, men oftest falder den ned i et bundløst hul af klicheer, og det er synd at man ikke har turde at gå planken ud. Sammenligning med ”Adam og Eva” er ikke-eksisterende, eller skulle man sige omvendt i forhold til den oprindelige historie. Den giver stadig aldrig mening pga. slutningen, og man kan ikke lade være med at undre sig over hvad det er, filmskaberne vil fortælle os med filmens titel.

Adam And Eve handler om kollegiedrengen Adam der, med det samme filmen starter, finder sit livs kærlighed, Eve. Problemet er blot at hun er jomfru, og Adam er en festabe der har prøvet lidt af hvert. Han bor sammen med 3 uduelige knægte der stort set ikke laver andet end at drikke og feste, men Adam føler nu at han har fundet en mening med livet. Eve har dog ikke lyst til at miste sin uskyld endnu, så Adam har mange fristelser at kæmpe med. Når man så kombinerer fristelserne med druk, er det svært at sige imod…

Adam And Eve er en National Lampoon film, og til dem der ikke kender den gruppe af film, er det et mærke der er tilsat mange tidløse komedieklassikere så som Fars Fede Ferie filmene, Animal House, Loaded Weapon 1 og Senior Trip. Desværre er de seneste mange National Lampoon film faldet utroligt i kvalitet og indeholder film som Van The Man, Going The Distance og nu Adam And Eve. Det der før var et kvalitetsstempel for crazykomik af allerhøjeste grad, er blot sunket til typiske teenagekomedier uden nævneværdigt indhold og uden grin. Bevares, jeg smilte og klukkede da et par gange i Adam And Eve, men nogen Fars Fede Ferie og Animal House er den nu ikke.

Bag på coveret kan vi læse om Cameron Douglas som har hovedrollen, hvor han ligefrem bliver kaldt Hollywoods nye guldkalv. Det er mandens tredje film, og ifølge IMDB (Internet Movie DataBase) har han ikke noget nyt på programmet. Douglas skal forestille at være en sympatisk karakter der er meget overbærende overfor Eves uskyldighed på trods af fristelserne, i stedet får Douglas ham til at virker som jordens største røvhul som udelukkende tænker på sex. Hvis dette skulle være Hollywoods nye guldkalv, så frygter jeg for Hollywoods fremtid. Emmanuelle Chriapui som Eve er dog en anden sag, og hun har da også gang i en masse nye projekter, og har ligeså før spillet med i film som Once A Thief, Detroit Rock City, Snow Day og Wrong Turn. Hun formår faktisk med en lille håndvending, at få det bedste ud af hendes figur. Hun virker ægte og charmerende, og netop derfor forstår man godt at Adam er faldet for hende (man forstår det blot ikke den anden vej rundt).

Instruktionen i filmen er faktisk ganske morsom. Den er meget inspireret af Ridley Scott sådan som jeg ser det. Kameraet vælter lidt rundt, selv i de stille scener, og klippearbejdet virker for smart for sit eget bedste. Instruktøren Jeff Kanew er en spøjs gut, der kun har lavet en lille håndfuld film, men stadig har været en aktiv instruktør siden 1972. I hans repertoire er blandt andet Revenge Of The Nerds, Troop Beverly Hills og V.I. Warshawski. Altså en masse komedier som rent faktisk fungerede bedre end denne. Jeg har altid fundet det underligt når en instruktørs udvikling går baglæns, for selvom instruktionen i hans tidligere film ganske vist var typisk standard, fungerede simpliciteten. Det kan man ikke sige om Adam And Eve.

Til at runde af vil jeg blot sige, at du sagtens kan finde meget værre teenagekomedier derude. Adam And Eve har sine lyse stunder, om end de er få og langt imellem. Filmen indeholder endda den typiske ”ulækre” scene som American Pie i sin tid gjorde populær, men det er ikke her den lykkedes. Det er i de få øjeblikke hvor Adams kammerater er i centrum, for selvom deres mission blot er at få publikum til at grine, lykkedes det ofte at frembringe i hvert fald et lille smil. Plottet i sig selv er set mange gange før, og meget bedre før, og hvis du vil have et godt grin, har jeg da de første par hundrede film jeg ville anbefale før denne, men som sagt kunne det være værre.

Man føler sig godt nok snydt, når man trykker på funktionen ”Extras” i menuen på DVD’en, for Ekstramaterialet består en håndfuld trailere til en masse ligegyldige komedier. Adam And Eve er dog præsenteret i 16:9 Anamorphic Widescreen format og endda med DTS lyd til. De valgfrie undertekster er enten på dansk, norsk, svensk eller finsk. De engelske er desværre udeladt. 1 stjerne til ekstramaterialet.

PAN Vision.

Titel: Adam And Eve
Original Titel: Adam And Eve
Premieredato: 18. juli 2006
Instruktør: Jeff Kanew
Skuespillere: Cameron Douglas, Emmanuelle Chriqui, Jed Bernard, Lacey Beeman, Brianna Brown
Spilletid: 93 min.
Selskab: Noble Entertainment, PAN Vision, 2006
Genre: Humor
Link: http://www.nationallampoon.com/adam&eve/

banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...