Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Adams Æbler (DVD)

1. november 2005 af Mads Bluhm

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Adams Æbler (DVD) billede

Underholdende, kulsort komedie fra Anders Thomas Jensen på en lidt suttet DVD udgivelse

Filmen
Den overdrevent positive præst Ivan ser det som sin vigtigste opgave at hjælpe og støtte sine medmennesker. Det gælder især dem, som har forladt dydens smalle sti. Ivans egen forbindelse til virkeligheden er imidlertid noget ustabil. Han modtager således nynazisten Adam, der har papir på at han er ond, med åbne arme. Adam er idømt 12 ugers samfundstjeneste og tilslutter sig derfor Ivans sarte og verdensfjerne kollektiv, der i forvejen består af alkoholikeren Gunnar og tankstations-røveren Khalid. Men der er afsløringer på vej, øretæver i luften og uro i Paradis...

Adams Æbler er Anders Thomas Jensens 3. spillefilm. Den er på mange måder en klassisk fortælling om det godes kamp med det onde tilsat en god portion af den barokke humor, som Anders Thomas Jensen er blevet så kendt for (Blinkende lygter og De grønne slagtere). Adams æbler er bestemt ikke Anders Thomas Jensens bedste film, dertil er den lidt for karikeret og luftig, og den minder måske lidt for meget om de foregående film. Men når det så er sagt, så er filmen en udmærket eventyrlig komedie af den helt sorte slags. Filmen kredser om temaet fra Jobs historie i Bibelen, men det er som om, den ikke rigtigt formår at bruge det til noget. Filmen underholder men heller ikke meget mere end det, hvilket der for så vidt ikke er noget galt i.

Man er også nødt til at fremhæve Ulrich Thomsen og Mads Mikkelsen, som leverer glimrende skuespilspræstationer som henholdsvis afstumpet nynazist og virkelighedsfornægtende præst, men også Ali Kazim som Khalid giver den sorte komik fuld gas. I det hele taget er det bedste ved filmen skuespillet, og der medvirker da også en perlerække af Danmarks dygtigste skuespillere, hvilket i den grad smitter af på filmen. Dertil kommer den skarpe og vittige dialog, som sammen med den kulsorte humor er blevet Anders Thomas Jensens trademark, og som også udgør det bedste ved denne film.

Lyd
Her må man sige at DVD udgivelsen virkelig leverer varen. Vi får både et udmærket Dolby Digital 5.1 lydspor, men vi bliver også kræset om med et lækkert DTS lydspor. Dette kunne synes lidt overdrevet, da der jo ikke ligefrem er tale om en actionfilm, men når man hører tordensekvensen hen mod slutningen, så ved man, at DTS’en var en god idé.

Billede
Billedet, vi bliver præsenteret for på Adams æbler DVD’en, er i anamorphic widescreen med et aspect ratio på 2.35:1. Billedet fremstår flot og roligt, og især filmes brug af farver kommer til sin ret.

Ekstramateriale
• Bag om filmen Adams Æbler (ca. 25 min.)
• Adams Æblekage - opskrift
• Slettede scener
Som der desværre er tradition for på danske DVD’er, er ekstramaterialet ikke ligefrem prangende. Vi bliver trakteret med et rimeligt!!!!!!!! om end lidt kort ”Bag om Filmen” program på omkring 25 minutter, der dog rimeligt ensidigt beskæftiger sig med instruktøren og skuespillerne, mens andre interessante aspekter som cinematografien og musikken ikke behandles.
Dertil kommer 4 trailers, hvoraf de 3 er for andre film, det er simpelthen ikke godt nok!
Vi bliver præsenteret for 7 slettede scener, som ikke tilfører filmen noget. Det er måske lidt overkill, at den ene af disse vises fra tre forskellige kameravinkler i sin fulde længde – gaab…
Endelig - som et lidt humoristisk indfald – får vi opskriften på Adams æblekage kreeret af selveste Claus Meyer, ganske sjovt fundet på, men det havde været endnu sjovere, hvis det øvrige ekstramateriale havde været til stede i rigelige mængder og af en god kvalitet. Det er det ikke her!

Totalt set
En udmærket film, men selve DVD udgivelsen sniger sig kun lige over middel pga. det lidt mangelfulde ekstramateriale.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Adams æbler
Original Titel: Adams æbler
Premieredato: 17. oktober 2005
Instruktør: Anders Thomas Jensen
Skuespillere: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Paprika Steen, Ali Kazim, Nicolas Bro, Nikolaj Lie Kaas
Spilletid: 90 min.
Selskab: Nordisk Film
Genre: Humor
Det var fint, prøv en gang til, hvor du sigter...
Det var fint, prøv en gang til, hvor du sigter...
Det gjorde han bare ikke!
Det gjorde han bare ikke!
Krafthelved, det er mange bøger!
Krafthelved, det er mange bøger!


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...