Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

At Stjæle Er En Ærlig Sag

25. januar 2006 af Henrik Østergaard

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

At Stjæle Er En Ærlig Sag billede

I anledningen af den kommende nye Jim Carrey film ”Fun With Dick & Jane” har Sony valgt at sende denne gamle sag ud på DVD markedet. Originalen fra 1977 med Jane Fonda og George Segal.

Instrueret af Ted Kotcheff, instruktøren bag så forskellige film ”First Blood” og ”Weekend med Bernie”, er det en rodet blanding af slapstick og ynkelige forsøg på en ”moderne” screwball, som tydeligvis ikke har kunnet stå imod tidens tand og har mistet sit bid.

Vi møder middelklasseparret Harper netop manden Dick bliver fyret fra sit job i rumfartsindustrien. Ikke så godt da de netop har sat sig i bundløs gæld på grund af en swimmingpool i baghaven. Jane, som er hjemmegående, er ikke så bekymret. Hun skal bare have et job, og så må de ellers stramme livremmen ind et stykke tid. Det viser sig dog hurtigt, at Dick ikke skaffer så mange penge til det lille hjem, og at hun faktisk ikke dur til meget andet end at bruge penge. Så da Jane helt uplanlagt slipper af sted med at stjæle 2.000 dollars, får hun blod på tanden, og de beslutter, at løsningen på deres pengeproblemer er at stjæle til dagen og vejen.

En dybt idiotisk historie men som fabel med at satirisk syn på hykleriet i den amerikanske kapitalisme og med et par drillende prik til rumfartsindustrien og velfærdssystemet er den undtagelsesvis underholdende. Som for eksempel når parret forsøger at berøve en arketypisk svindlende vækkelsesprædikant (der bruger fraser som ”Stop tyvene, thi de har syndet!”), og det ender i det rene kaos med flere biler på kirkegården og med intet bytte i hænderne. Hen ad slutningen begynder den så småt også at bide sig fast i både smilehullerne og i den satiriske nerve, men ganske enkelt for sent, for lidt og for slapt. Man kan glæde sig en smule over godt skuespil fra Fondas side, mens de andre spiller væsentlig under niveau.

Ekstramateriale er der absolut intet af, udover en halvkedelig trailer og en oldnordisk menu, der end ikke tillod adgang fra selve filmen, men kun når man satte filmen i eller når man simpelthen selv helt stoppede den under afspilningen. Hvad man så skal bruge dette ellers gode redskab, som en menu er, til i dette tilfælde, er mig en gåde.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: At Stjæle Er En Ærlig Sag
Original Titel: Fun With Dick & jane
Premieredato: 24. januar 2006
Instruktør: Ted Kotcheff
Skuespillere: Jane Fonda, George Segal, Hank Garcia, Ed McMahon
Spilletid: 95 min.
Selskab: Unversal, Pictures, Sony Entertainments, 1977
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...