Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Proxima
Proxima billede

Fremad
The Call Of The ...
I Still Believe
Undtagelsen
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Babar 14 – Alexander den store.

16. januar 2008 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Babar 14 – Alexander den store. billede

Elefantisk underholdning for de mindste i familien. Ta’ med Babar og hans venner på eventyr. Det er ren fornøjelse.

Babar tegnefilmene er bygget over Jean de Brunhoff’s børnebog L’Histoire de Babar der for første gang udkom i 1931. Siden denne første bog er det blevet til en lang perlerække af fantastiske fortællinger om elefanten Babar der som konge har taget nogle af storbyens vaner og fordele med sig til den verden han kender. Efter Jean de Brunhoff’s død i 1937 fortsatte sønnen Laurent de Brunhoff med at skrive historier om sin fars elskede elefant familie, der nu havde fået stor international berømmelse og var blevet anerkendt i børnelitteraturens verden.

Babar er siden hen blevet lavet som tegnefilm i flere forskellige udgaver. Denne 14 DVD udgivelse der nu er kommet med Dansk synkronisering er fra 1990.

Denne udgivelse består af 3 episoder på hver cirka 23 minutters længde.

Episode 1 – Alexander den store.

Babar og hans hustru skal på en længere rejse. Onkel Arthur og Pompadour bliver overladt til at se efter børnene imens. Men ikke længe efter de har sagt farvel til deres forældre ender elefantungerne i en uheldig situation. Alexander kommer til at starte et fly som de alle sidder i, og sammen med onkel Arthur letter de og flyver langt ind over junglen hvor de styrter ned. De må overleve af bær og kokosnødder imens de prøver at finde hjem. Imens hjemme på slottet iværksætter Pompadour en storslået redningsmission, men det tager bare lang tid for at få det hele til at falde på plads. I junglen møder børnene nogle mystiske bjørneskabninger der udnævner Alexander til deres konge. Sammen med bjørnene finder de en luft ballon der fører dem sikkert hjem, sekundet før Babar også kommer hjem.

Episode 2 - Det kan være ondt at være venlig.

Aben Zephir arbejder på en isbar, men han er træt af at ryste milkshakes hele dagen. Babar forslår at han kommer op og arbejder lidt for ham. Så kan Pompadour og Cornelius passe hans isbar imens. De trænger også til lidt mere stille og rolig arbejde. Men stille og roligt bliver det nu ikke, og helt kaos opstår der da en stor flok spejdere bestiller banansplits. Imens på slottet forsøger Zephir at holde styr på de mange papirer, hvilket resultere i at Babar må lave en del ekstraarbejde. Da dagen er omme indser både Zephir, Pompadour og Cornelius at det nok er bedst, at holde sig til det arbejde man er god til, og Zephir glæder sig faktisk til at komme tilbage og ryste milkshakes igen.

Episode 3 - Et par kønne dronninger.

Flora har en penneven der hedder Christina. Det er dronningen af Langbortistand, og nu kommer hun på besøg. Der er bare det ved det, at Flora har fortalt, at hun er dronning af Celesteville, og derfor må hendes brødre nu trække i deres forældres tøj og spille med på legen. Heldigvis er deres forældre ikke hjemme, og det hele går nogenlunde. Pompadour må også stå model til meget, og det hele ender da også i et kæmpe skumbad der fylder det meste af slottet. Da Christina er rejst hjem får Flora dårlig samvittighed, fordi hun har løjet overfor hendes ven. Hun skynder sig efter hende, men det viser sig at også Christina har omgået sandheden lidt lemfældigt.

Babar’s univers er hyggeligt og de små historier er tilpas tilgængelige til, at også de mindste i familien kan følge med.
Selvom tegningerne er forholdsvis simple så understøtter de historien godt. Der er ikke noget hurtigt Anime eller MTV over stilen, der er rolig og nede i et low beat tempo. Det er rart at se og hører på, og ikke mindst den fantastiske intro hver episode har, hvor elefantfamilien samles for at læse en god historie i hinandens selskab, udstråler ro, hygge og sammenhold.

Tegnefilmene om elefantkongen Babar og hans elefantastiske familie og venner kan varmt anbefales, og har man endnu ikke set et afsnit på TV, kan det varmt anbefales at man investere i denne DVD udgivelse. Babar har eksisteret siden 1931 og er ikke blevet det mindste slidt i kanterne.

Så sæt blot en Babar film på, der er dømt garanteret hygge for hele familien.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne DVD udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af On Air Video.

Titel: Babar 14 – Alexander den store.
Original Titel: Babar 14.
Premieredato: 3. december 2007
Instruktør: Raymond Jafelice.
Skuespillere: Jesper Klein, Birthe Neuman, Julie Lund, Marie Ingerslev, Henrik Kofoed, Poul Huttel.
Spilletid: 70 min.
Selskab: Media United, Neluna. 1990.
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...