Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Babar 15 – En besværlig kapsejllads.

17. januar 2008 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Babar 15 – En besværlig kapsejllads. billede

Med denne 15. DVD udgivelse om elefanten Babar’s eventyr, vil hyggen og eventyret med garanti sprede sig i de små stuer.

Den populære elefantkonge Babar blænder endnu engang op for flere af hans vidunderlige eventyr, og når man er sammen med hans familie og tjenere, ved man aldrig, hvad der kan ske. Udover at det selvfølgelig bliver spændende og garanteret underholdende.

Denne udgivelse består af 3 episoder på hver cirka 23 minutters længde.

Episode 1 – En besværlig kapsejllads.

Babar træner et rohold til en kommende kapsejllads. På holdet er blandt andet hans søn Alexander, der virker godt på holdet. Men i virkeligheden vil Alexander hellere lege med en fjernstyret båd. Problemet er bare, at den har han ikke råd til at købe. Hos aben Zephir fremlægger han problemet, og Zephir vil gerne ansætte ham i hans isbod, og så vil han til og med give ham pengene på forskud, så han straks kan købe båden. Alexander er ellevild og suser af sted med båden. Men den lille elefant kan ikke bare ro og lege. Barbar bliver nød til at sætte ham af holdet, fordi han ikke dukker op til træning. Men da det virkelig gælder giver Alexander selvfølgelig hans hold en hjælpende hånd, og præmien de vinder kommer noget bag på Alexander.

Episode 2 – En Arthuristus.

Aben Zephir modtager en dag en mystisk pakke med posten. Den er fra onkel Arthur, og Zephir mener det er en Arthuristus. Endnu en værdiløs figur som Arthur har slæbt hjem fra hans rejser kloden rundt. Figuren bliver stjålet fra Zephir, og nu må Babar blandes ind i mysteriet. Arthur dukker også op og ryger i fængsel for forbrydelsen. Men Babar mener han er uskyldig, og vil gøre alt for, at de retmæssige tyveknægte skal få deres straf. Men inden han får set sig om er både Arthur og Zephir blevet fanget af forbryderne, og nu er gode råd dyre. Heldigvis er Babar ikke sådan at vippe af pinden.

Episode 3 – Et hittebarn.

Hos kong Rataxes afleveres en dag en lille elefantbaby. Rataxes ønsker sig bestemt ikke flere børn, og får sin dronning overtalt til at aflevere den hos Babar og han familie. Efter lidt forvirring ender elefanten igen hos Rataxes, der nu pludselig indser, at det er meget hyggeligt at have endnu et barn i huset. De bliver gode venner, og da dagen oprinder hvor elefantungens retmæssige forældre kommer efter den, må den ellers så hårde næsehornskonge kæmpe med at holde tårerne tilbage. Heldigvis kommer hans store dreng hjem, og da går det op for Rataxes, hvor højt han elsker sin familie.

Babar tegnefilmene er bygget over Jean de Brunhoff’s børnebog L’Histoire de Babar der for første gang udkom i 1931. Siden denne første bog er det blevet til en lang perlerække af fantastiske fortællinger om elefanten Babar der som konge har taget nogle af storbyens vaner og fordele med sig til den verden han kender. Efter Jean de Brunhoff’s død i 1937 fortsatte sønnen Laurent de Brunhoff med at skrive historier om sin fars elskede elefant familie, der nu havde fået stor international berømmelse og var blevet anerkendt i børnelitteraturens verden.
Babar er siden hen blevet lavet som tegnefilm i flere forskellige udgaver. Denne 14 DVD udgivelse der nu er kommet med Dansk synkronisering er fra 1990.

Babar’s univers er hyggeligt og de små historier er tilpas tilgængelige til, at også de mindste i familien kan følge med.
Selvom tegningerne er forholdsvis simple så understøtter de historien godt. Der er ikke noget hurtigt Anime eller MTV over stilen, der er rolig og nede i et low beat tempo. Det er rart at se og hører på, og ikke mindst den fantastiske intro hver episode har, hvor elefantfamilien samles for at læse en god historie i hinandens selskab, udstråler ro, hygge og sammenhold.

Tegnefilmene om elefantkongen Babar og hans elefantastiske familie og venner kan varmt anbefales, og har man endnu ikke set et afsnit på TV, kan det stærkt anbefales, at man investere i denne DVD udgivelse nummer 15. Babar har eksisteret siden 1931 og er ikke blevet det mindste slidt i kanterne. Det er elefantastisk underholdning.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne DVD udgivelse.

De Danske stemmer fungere fint, og passer godt ind i den stemning som tegnefilmens stil repræsentere. Rolig og afbalanceret uden de alt for store armbevægelser.
Selvom det er en tegnefilmsserie der efterhånden har nogle år på bagen, er animationen god, og overførelsen til DVD er gået udmærket. At farverne er lidt matte, og billedet på visse tidspunkter er lidt slidt er ikke det altafgørende, og bestemt ikke noget Babar’s målgruppen stiller store krav til. For dem gælder det om at bliver ført hen, og revet med af fortællingen, og i Babar og hans families univers er alle velkommen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af On Air Video.

Titel: Babar 15 – En besværlig kapsejllads.
Original Titel: Babar 15.
Premieredato: 3. december 2007
Instruktør: Raymond Jafelice.
Skuespillere: Jesper Klein, Birthe Neuman, Julie Lund, Marie Ingerslev, Henrik Kofoed, Poul Huttel.
Spilletid: 70 min.
Selskab: Media United, Neluna. 1990.
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...