Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Babylon A.D.

21. marts 2009 af Michael Panduro

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Babylon A.D. billede

Den kunne nok have været meget god, men Babylon A.D. er præcis så rodet som dens instruktør siger

Det er selvsagt svært at skrue forventningerne op til en film når instruktøren selv gentagne gange har udtalt at slutproduktet højst kunne sammenlignes med et dårligt stykke TV-drama. Alligevel valgte jeg at give Mathieu Kassovitz’ roman-filmatisering, Babylon A.D. en chance. Jeg huskede at Vin Diesel viste format i Sidney Lumets Find Me Guilty, jeg mindedes Michelle Yeohs storhedstid og jeg drømte mig tilbage til dengang Kassovitz stadig lavede relevante og voldsomme film i Frankrig – og med de glade tanker i baghovedet satte jeg mig til at se Babylon A.D.

Men ak, filmen er jo dårlig! Instruktørens udtalelser er sande! Der er i sandhed ikke meget andet end halvkedelige actionscener, ufuldendte, eksistentielle overvejelser og en uhyrlig tilstedeværelse af Coca-Cola logoer. Desværre, for Kassovitz er en dygtig filmskaber, det har han bevist flere gange. Om det er Hollywood-maskinen der har forvredet og ødelagt hans vision er uvist, men det siger han selv. I al fald er den ellers stort opsatte historie om den tidligere lejesoldat Toorop og hans pilgrimsfærd tværs over verden fra Rusland til New York i en gold fremtidsverden ikke nær så imponerende eller fængende som den burde være og bogen helt sikkert er.

Toorop eskorterer den engle-blide Aurora og hendes hårdtslående plejemor, der i øvrigt også er nonne, på en færd over isen, gennem byerne og slummene. Og fremtidsverdenen de lever i er faktisk rigtig spændende sat sammen. Lige så er Auroras mystiske væsen, hendes evne til tilsyneladende at kunne spå om fremtiden og den hemmelighed hun bærer i sig, alt sammen spændende stof til eftertanke. Men intet bliver ført ud eller set til ende, intet for lov at dvæle en smule til overvejelse. Det er som om Kassovitz har skrevet en eftertænksom og voksen sci-fi historie, der så er blevet kværnet og kondenseret til 90 minutters skemaskåret action. Det er en skam, men man kan jo altid håbe at instruktørens egen version, der efter sigende skulle være ikke mindre end 70 minutter længere, en dag dukker op. Indtil den gør det er der ingen grund til at bruge mere tid på denne omgang spildt potentiale.

DVDen indeholder i øvrigt heller intet bonusmateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Babylon A.D.
Original Titel: Babylon A.D.
Premieredato: 10. februar 2009
Instruktør: Mathieu Kassovitz
Skuespillere: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry, Gerard Depardieu, Charlotte Rampling
Spilletid: 93 min.
Selskab: Canal+, 20th Cent. Fox, Nordisk Film, 2008
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.babylonadmovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...