Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bamses Billedbog 22

5. april 2006 af Henrik Østergaard

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bamses Billedbog 22 billede

Bamse har travlt med både at bygge flyvemaskiner og en danseskole, men det er jo ikke nemt når vennerne Kylling og Ælling overhovedet ikke har forstand på alt muligt, nå!

Intet er som når en stor, gule bamse kommer løbende ind imod én. Da han puster ballonerne op fyldes man af fryd, og når han selv pustes op ved man hvad man har i vente: Dansk Børne-TVs ubestridelige klassiker.

Og sådan er det også denne gang i de to afsnit på Danmarks Radios dvd-udgivelse Bamses Billedbog 22. I det første afsnit vil Bamse bygge en flyvemaskine og vil gerne ha' Kylling og Ælling til at hjælpe. Men det gider de ikke - Kylling har nemlig travlt med at lære Ælling at hoppe. Men det lykkedes dog Bamse at få Kylling og Ælling med til sidst, og han får en meget speciel flyvemaskine med plaster og Ælling som motor.
I det andet afsnit vil Bamse lave en danseskole, men Kylling og Ælling - som ikke har forstand på alt muligt - kan ikke finde ud af, hvordan man gør. Bamse sender dem hjem for at skifte tøj, og imens laver han en dansedukke af sin dyne og Askes matrostøje. Da Kylling og Ælling kommer tilbage, bliver de først frygtelig forskrækket over dansedukken ... Men Bamse "overmander" den farlige dansedukke, og de danser alle sammen til musik fra Bamses musikbog.

De to afsnit er ikke helt på højde med episoderne på Bamses Billedbog 21, som havde den snert af gakket surrealisme som kun Bamses Billedbog har når den er allerbedst. Alligevel ligger de i den bedre ende af serien. Det omvandrende tuttenutte-monster Ælling har i disse afsnit endnu ikke fået den overskyggende plads den får i de senere afsnit. Så der er stadig god plads til at følge Bamses ikke altid helt artige løjer og småhundsen med vennerne. Den forkælede møgunge, som man alligevel ikke kan lade være med at holde af, og som man kan finde i os fleste – voksne som børn.

Som det er gennemgående på disse Bamses Billedbog DVD’er er der intet ekstramatriale, og altså heller ikke på denne nummer 22. Dybt skuffende. Og igen må jeg sige at det noget fedtet kun at lægge 2 afsnit på hver DVD. Der er god plads på DVD’erne så det er både spild af ressourcer og materialer og skammelig udnyttelse af børn eller deres forældres tegnebog fra Danmarks Radios side.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Bamses Billedbog 22
Original Titel: Bamses Billedbog 22
Premieredato: 21. februar 2006
Instruktør: Katrinie Hauch-Fausbøll
Skuespillere: Søren Hauch-Fausbøll, Brian Patterson, Joan Bentzen
Spilletid: 53 min.
Selskab: Danmarks Radio
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...