Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Berlinalen 2013 - Indledning

2. februar 2013 af David Lund Skriv en kommentar

Berlinalen 2013 - Indledning billede

Cinemaonline er endnu endnu en gang på pletten med to anmeldere, når den 63. Berlinale skydes i gang på torsdag!

Så er det den tid på året igen. Europas kunstfilm og stjerner fra Hollywood søger mod Berlin i midten af næste uge, når den 63. Berlinale skydes i gang. Endnu engang vil undertegnede være at finde med firkantede øjne, og endnu engang tager jeg en anden filmanmelder med under armen. Denne gang vil hovedprogrammet blive vurderet af ingen ringere end bl.a. jurypræsidenten og instruktøren Wong Kar Wai, skuespilleren Tim Robbins og den danske instruktør Susanne Bier (lad os håbe hun ikke melder afbud igen). Det er dog også omkring det eneste sted danskerne er repræsenteret i år. Sidste år var vi dog at finde i stort set alle programmer, hvor vi i år kun er på Berlinalen i samarbejde med andre lande (”A World Not Ours” med Libanon og England, ”Killing Strangers” med Mexico og Spanien, ”Char – The No Man’s Island” med Indien, Japan, Italien og Norge, ”The Act Of Killing” med Norge og England, ”The Weight Of Elephants” med New Zeland og Sverige samt ”The Pirate Bay Away From The Keyboard” med Sverige og Norge). Jeg skal nok få set en eller to af de ”danske” film, men endnu engang vil fokus være på hovedprogrammet, de store film samt naturligvis på det europæiske filmmarked. Sidstnævnte er som altid det sværeste sted, at få en fod indenfor, da det kræver overtalelsesevner udover det sædvanlige, at få billetter til film, der ikke er i konkurrence, og kun er til salg i Berlin, men det er nu gået godt de sidste par år.

Det der altid er så spændende ved Berlinalen, er, at man på forhånd højst kender til 5 af de mange hundrede film. Det er fuldstændigt uoverskueligt, at få det enorme program i hånden, og ligeså svært at planlægge hvilke film, man giver chancen. Med et pressekort i hånden, gør det dog ikke ligeså ondt at vælge forkert, som hvis man skulle betale dyre domme for at se filmene, men Berlinalen har det dog også med at udvælge film, der senere hen skulle vise sig, at kunne vinde alt fra små priser til Oscars. Det er også spændende, at få set film man normalt ikke ville se, og naturligvis se film, der først udkommer om mange måneder (ja, faktisk op til over et år efter) i Danmark.

Indtil videre har jeg kun kort fået skimmet programmet, og overblikket er langt fra intakt. Åbningsfilmen er Wong Kar Wais nye ”The Grandmaster” om legenden Ip man, og den skal ses, hvis flyveren ikke er forsinket. Gus Van Sants nye ”Promised Land” er endnu engang en film med Matt Damon i hovedrollen, og her håber jeg på billetter til galapremieren. Joseph Gordon-Levitt forsøger sig som instruktør i ”Don Jon’s Addiction”, hvilket bør berettige en pressekonference, især hvis han har Scarlett Johansson med under armen. Derudover bliver det spændende at se Shane Carruths nye film ”Upstream Color”, da jeg er ret glad for hans debut ”Primer”. Derudover dukker Steven Soderbeghs nye film ”Side Effects”, den animerede ”The Croods”, ”The Necessary Death Of Charlie Countryman” med Shia Labeouf og danske Mads Mikkelsen og naturligvis en masse andet også op. Som helhed får vi travlt som altid, især når vi i år også har planlagt at give nogle af festerne en chance.Følg med her på Cinemaonline, hvor vi så vidt som muligt vil skrive en daglig artikel om dagens begivenheder, og slutte af med en artikel med vinderne. Det starter på torsdag!
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...