Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Big Momma's House 2

3. juli 2006 af Morten Eriksen

2 stjerner Skriv en kommentar

Big Momma's House 2 billede

Martin Lawrence tager en runde mere som den overvægtige kvinde Big Momma, der denne gang får job som barnepige.

Der er noget fascinerende over film hvor hovedpersonen klæder sig ud. Det er derfor også trækplasteret i ”Big Momma’s House 2”. Nia Long er igen med som Sherri, men det er Malcolms makker (Paul Giamatti) desværre ikke.

Filmen starter med at vi ser Malcolm (Martin Lawrence) der ikke længere er agent, men i stedet er blevet ansat i FBI’s PR afdeling. En stilling der vist kun eksisterer for at han ikke skulle ryge helt ud af korpset. Han er på skolebesøg for at fortælle om sikkerhed. Dette gør han i et ørnekostume, men ikke uden at klokke gevaldigt i det! Der går ild i kostumet til elevernes store glæde.

Tilbage på hovedkontoret bliver han briefet om hans tidligere makkers nylige død, og da han ønsker at opklare sagen bliver han sendt på ferie pg.a. ørnekatastrofen! I stedet for at adlyde chefens ordrer, så er Malcolm med på en lytter, og da han hører at den hovedmistænkte søger en barnepige, så er Big Momma på banen igen.

Sherri (Nia Long), som Malcolm siden hen er blevet gift med, er i 8. måned og er derfor hjemmegående. Hun får en løgnhistorie om en sikkerhedskongres som Malcolm skal deltage i, men hun bliver alligevel mistænkelig, da hun finder et par gigantiske g-strengstrusser i en papkasse under sengen!

Big Momma får jobbet som barnepige foran næsen for FBI’s egen udsendte muldvarp. Malcolm skal nu forsøge at komme tæt på faderen og lure et password af, så han kan komme ind og snuse i en hacker sag der kan få fatale konsekvenser!

Intruktøren John Whitesell har lavet meget tv, bl.a. ”Jack & Jill”, ”Roseanne”, ”Cosby”, ”Law & Order” m.fl. Don Rhymer der har skrevet manuskriptet, har også en fortid indenfor tv, men har på det seneste skrevet filmmanuskripter til flere familiefilm heriblandt ”Carpool”, ”The Santa Clause 2” og ”The Honeymooners”.

”Big Momma’s House 2” er et mislykket forsøg på at lave et gadekryds mellem ”Mrs. Doubtfire” og ”Uncle Buck”. Vi har nanny-historien, maden der skal laves, tøjet der skal vaskes, den sippede mor, teenagedatteren der har kæresteproblemer og børn der generelt skal opdrages. Der er lånt en hel del, og der er tilføjet så godt som ingen ting. En alt for stor del af de vittige optrin rammer ved siden af og falder stille og roligt til jorden. Det kan tænkes, at man har dæmpet løjerne for at ramme en yngre målgruppe. Det er meget spinkelt det hele, og det ender i et sammensurium af halvhjertede forsøg på at lave en film der rummer noget for hele familien. En enkelt scene på en helseklinik er et skridt i den rigtige retning, men scenen er hurtigt overstået.

Jeg har det efterhånden lidt med Martin Lawrence som med Steve Martin (Martin og Martin ;-). De spiller begge to altid mere eller mindre den samme rolle, dog kan de begge rent faktisk være sjove. Problemet er, at det er undtagelsen frem for reglen, når de får en god rolle.

DVD specifikationer:

Hovedmenuen er animeret. Billedet er i 16:9 (1.85:1) og billedet står fantastisk flot. Der er ingen tegn på komprimering at se på noget tidspunkt. Dvd mediet er hér presset til sit yderste. Farver og detaljer er helt i top. Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk, ungarsk og engelsk. Der kan vælges engelsk og ungarsk DD5.1 og engelsk DTS 5.1. Surroundkanalerne er forholdsvis stille filmen igennem og det hårdt pumpede hip hop soundtrack der ellers er obligatorisk i denne type film, udebliver.

Ekstramateriale:

Kommentarspor med instruktør John Whitesell, producer David T. Firendly og skuespiller Zachary Levi.
12 slettede scener
Big Momma’s Secrets
Casting Session
Trailers

Hvis man holder så meget af filmen, at man gerne vil høre om tilblivelsen, så er dette muligt. FBI teamet, på nær Malcolm’s chef, virker i filmen meget unge, over-stylede og grønne bag ørerne. Jeg vil næsten sige, at de virker utroværdige. Lytter man til kommentarsporet, så finder man ud af at mange af birollerne er besat af tv-skuespillere fra diverse amerikanske tv-serier som ”Meet The Barkers”, ”CSI”, ”In Justice”, ”Less Than Perfect” m.fl. Der er på den måde ingen chance for, at disse upersonlige individer stjæler billedet fra Martin Lawrence.

Zachary Levi der er med på kommentarsporet var oprindeligt tiltænkt en noget større rolle i filmen. Hans person udfolder sig i mange af de slettede scener. En enkelt scene er bemærkelsesværdig, dog mest på grund af Martin Lawrence. Malcolm er netop blevet fyret og sidder i en bar i sit Big Momma kostume og fortæller bartenderen om sin hustru der er gravid osv. Det ender med at én af barens gæster provokerer ham og Big Momma må vise sin styrke. En ellers vellykket scene.

I ”Big Momma’s Secrets” for vi et indblik i foranstaltningerne for Big Momma’s fysiske udfoldelser, og vi ser hvordan ”The Fat Suit” er blevet digitalt forbedret i postproduktion. Malcolm og Sherri’s baby som man ser i slutningen af filmen, er blevet gjort mindre i computeren, da den baby de brugte til optagelserne viste sig at være for stor i forhold til fødselstidspunktet i filmen. Det kunne ellers have været en komisk gimmick med en kæmpestor baby set i lyset af Big Momma.

Casting session er desværre ikke hvad navnet ellers fortæller. Vi ser ikke optagelser fra castingen, men i stedet får vi 8 minutters skamros af de skuespillere der har været med i filmen. De fortæller desuden at Paul Giamatti måtte sige nej tak pg.a. 3 andre projekter, hvoraf det ene må være M. Night Shayamalans ”Lady In The Water”. Det bliver spændende at se den film, når den dukker op!

Der er to trailers. Én for ”Big Mommas House 2” og så ”Phat Girlz” med Mo’Nique. Sidstnævnte ser ud til at have lidt mere ”fylde” rent indholdsmæssigt end hvad Big Momma kan tilbyde.

Coverteksten lyder: ”Big Momma er tilbage. Federe end nogensinde før!” Til det kan jeg kun sige, at Big Momma muligvis er blevet federe, men historien er i hvert fald blevet tyndere!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox

Titel: Big Momma's House 2
Original Titel: Big Momma's House 2
Premieredato: 4. juli 2006
Instruktør: John Whitesell
Skuespillere: Martin Lawrence, Nia Long, Emily Procter, Zachary Levi, Mark Moses, Kat Dennings, Chloe Moretz
Spilletid: 95 min.
Selskab: Twentieth Century Fox/Regency Enterprises 2006
Genre: Familie
Link: http://www.bigmommashouse2.com/
KAn du hjælpe mig med BH'en?
KAn du hjælpe mig med BH'en?
På stranden.
På stranden.
Drengen skal skiftes!
Drengen skal skiftes!


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...