Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Blå mænd

17. august 2008 af Ole Jessen Hansen

3 stjerner Skriv en kommentar

Blå mænd  billede

Dansk light folkekomedie der ikke rigtigt er så sjov som forventet.

Jesper Jensen (Thue Lindhardt) er en meget succesfuld key account manager i et stort IT-firma.
Alt kører umiddelbart for Jesper, succes på jobbet, smuk kone og flot hus. I hvertfald på overfladen kører det. Lige indtil Jesper kører spritkørsel, og bliver idømt samfundstjeneste. En straf som han skal aftjene som såkaldt : Blå mand, på en affaldsplads. En meget stor forandring for Jesper, der ikke er vant til at omgås med den type mennesker, som arbejder på affaldspladsen: lederen for pladsen Theodor (Troels Lyby) der er en meget hysterisk personlighed. Lotte (Sidse Babett Knudsen) der er en slagkraftig og drømmende lesbisk kvinde og ikke mindst Dion (Mick Øgendahl) der ikke er helt hurtigt i optrækket. Da hans kone går fra ham, og han mister sit job på grund af løgne overfor sin chef, ser det ud til at alt er gået galt. Men det nye job, og de nye mennesker han møder, ikke mindst en meget sød kvindelig kunde på affaldspladsen Sofie (Helle Fagerild) får Jesper til at se anderledes på tilværelsen.

Der er vel ikke mange der ikke har set forfilm til komedien Blå mænd, i medierne eller i biografen de sidste par måneder ? Jeg er i hvertfald en af dem, og jeg må indrømme at forfilmen er god og sjov, men desværre var det også sådan en slags forfilm, som jeg har set rigtigt mange af. Nemlig den slags hvor alt det sjove i filmen, er kogt ned til de ca. 5 min som en forfilm varer. Det betyder desværre at der ikke er ret meget sjovt tilbage, når man først har sat sig i biografsædet. I hvert fald ikke for mig. Der skal nok være nogle der har moret sig, der var i hvertfald en del der morede sig i mørket. Men bare ikke mig. Hvilket er ret ærgerligt, for det er faktisk en række gode skuespillere som er blevet castet til de forskellige roller. Thue Lindhardt gør sit bedste for at spille op til det desværre ikke særligt gode manuskript. Det samme gør Troels Lyby og ikke mindst Sidse Babett Knudsen i rollen som den lesbisk Lotte.

Selve oplægget til historien er faktisk god, at en succesfuld fyr, bliver idømt samfundstjeneste, i et job langt væk fra sin hverdag, men desværre er det ikke overført til manuskriptet, som er Mick Øgendalhs debut som manuskriptforfatter. Det er desværre ikke gået så godt. Ikke at det er en total fiasko, men alt begyndelse er svær. Hæng på Mick, så skal der nok komme nogle sjove film fra din hånd. Men der mangler altså noget substans, når man gerne vil lave en folkekomedie. Der skal altså mere til en blot en omgang jokes. Lej en film som Den eneste ene, og du vil se hvad der er du mangler.

Der er forsøgt at ligge et menneskeligt touch ind i filmen, så den får en morale, hvilket er en rigtigt god ting, men det fungerer desværre ikke.

Kredit til skuespillerne, ikke mindst Thure Lindhardt, men op på hesten igen Mick, og lav et rigtigt godt manuskript næste gang.

Titel: Blå mænd
Original Titel: Blå mænd
Premieredato: 15. august 2008
Instruktør: Rasmus Heide
Skuespillere: Thure Lindhardt, Troels Lyby, Sidste B, Knudsen, Mick Øgendahl
Spilletid: 80 min.
Selskab: Fridthjof film, scanbox, 2008
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...