Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Blair witch

15. september 2016 af Maria Bogensberger

3 stjerner Skriv en kommentar

Blair witch billede

Så frygtindgydende at du kan se frem til mareidt

For 20 år siden forsvandt den unge studerende James (Allen McCune) søster, Heather og hendes to bedste venner i Black Hills skoven i Maryland. Siden er der dukket et skræmmende videobånd, op der viser søsterens sidste grufulde minutter inden hendes forsvinden.
James og tre venner samt to lokale beslutter sig for at tage tilbage til den ufremkommelige Black Hills skov, i håb om at finde frem til hvad der skete med de tre for 20 år siden. Usikre på om legenden om den overnaturlige Blair witch er sandt, drager de ind i den skræmmende og mørke skov og snart begynder mystiske ting at ske og deres værste mareridt begynder.

Baggrund
Filmen Blair witch (2016) er efterfølgeren til filmen The Blair witch project (1999), der blev et globalt fænomen, som skabte skræk og rædsel verden over. En stor del af The Blair witch project succes var tvivlen, om den virkelig var baseret på virkelige hændelser. Historien siger at Elly Kedward, en kvinde der i 1785, blev anklaget for at være heks og blev af byens indbyggere ført ind i Maryland skoven, hvor hun blev bundet til et træ og efterladt for at fryse ihjel. Det er den første nedskrævende fortælling om Blair witch myten. Selvom filmen Blair witch fortæller videre på historien, er det bestemt ikke et must at man har set The Blair witch projekt, man får et godt indblik i forhistorien.

Frygtindgydende
Blair witch er lige så skræmmende som forgængeren. De er begge optaget efter Found footage stilen, som gør at begivenhederne på skærmen typisk ses gennem kameraet på en eller flere af de involverede. Denne effekt har en kæmpe stor indvirkning på Horror delen. Det gør, at man oplever det hele meget mere virkeligt. Det er lidt, som om man selv er der. Der er heller ingen CGI (Compute-genereted imagery) effekter med i filmen. Det er også med til at virkelig gøre og får det hele til at virke ekstra skræmmende og grufuldt. Så hvis man er til det overnaturlige gys så er det helt sikkert filmen. Lydeffekterne er også, med til at det er umuligt at slappe af. Der er konstant chok effekter og man kommer ud på noget af en rutsjebane tur, der gør det hele så meget mere intenst. Lige som man tænker ”Pyha” så sker der noget nyt, så pulsen drøner derud af.

Der mangler noget
Det der skuffede mig var handlingen. Den er i sig selv fin nok og man keder sig ikke på noget tidspunkt. Men jeg havde håbet, at der kom lidt flere oplysninger frem. Forklaringer på hvad der rent faktisk sker med de unge. Der sker så mange mystiske og forfærdelige ting som godt kunne uddybes. Man kommer mere ind på den oprindelige myte og på hvordan de lokale opfatter legenden, men det er ikke helt nok.
Jeg syntes dog alligevel at filmen er et besøg i biografen værd. Jeg var skræmt fra vid og sans. Så meget ondskab.

Titel: Blair witch
Original Titel: Blair witch
Premieredato: 15. september 2016
Instruktør: Adam Wingard
Skuespillere: James allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid, Brandon Scott, Wes Robinson, Valorie Curry
Spilletid: 90 min.
Selskab: Nordisk Film 2016
Genre: Gyser
Link: http://www.imdb.com/title/tt1540011/

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...