Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Brigadoon.

10. juli 2005 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Brigadoon. billede

Gene Kelly i herlig musical komedie af Vincente Minelli. Der danses smukt i det Skotske højland. Måske ikke en af de mest kendte af Kellys film. Men bestemt et kig værd.

To Amerikanske jægere er på jagt i det skotske højland. Pludselig ser de sig selv faret vild. De vandre om på må og få og pludselig kommer de til en lille landsby. der er bare det mærkelige ved det at landsbyen Brigadoon ikke findes på noget kort. Brigadoon er nemlig under en kraftfuld forbandelse der gør at den kun kommer til live og vågner op til liv og glade dage, på en bestemt dag hvert århundrede. En af jægerne, Tommy ( Gene Kelly, bliver hovedekuls forelsket i den smukke Fiona ( Cyd Charisse ). Der er bare det ved det at han har svært ved at opgvie alt det han har hjemme i New York, og Fiona kan ikke forlade den fortryllede landsby. Tommy og Fiona må derfor skilles og hjemme i den store by, må Tommy erkende at han er meget forelsket i fiona. Han kan simpelthen ikke få hende ud af tankerne. Derfor rejser han tilbage til skotland og leder igen efter Brigadoon. Spørgsmålet er nu, om hans kærlighed til Fiona er så stærk, at den frem fra de højlandske dis igen kan fremkalde Brigadoon og hans livs kærlighed fiona.

BRIGADOON er en filmatisering af en stor og meget populær Broadway-musical fra 1947 af Alan Jay Lerner og Frederick Loewe (My Fair Lady). BRIGADOON indeholder smukke og tidløse sange som "Almost Like Being in Love", "The Heather on the Hill" og mange flere. Vincente Minelli styrer løjerne med vanlig hånd.

Gene Kelly der i BRIGADOON spiller den unge jæger Tommy, blev født den 23/08 1912 og var sammen med Fred Astaire med til at fører dansen over på det hvide i et hav af ofte velproducerede filmmusicals. Gene Kelle fornyede dog genren med hans ukugelige gode humør og sine ofte meget om sig gribende og storslåede dansenumre. Han var lidt af en akrobat og selv den dag i dag er skuespillerede som blandt anden Jackie Chan meget inspireret af han kunnen. Selvom Gene Kelly for det meste gjorde i musicals så spillede han også hovederollen i eb filmatisering af DE 3 MUSKETERE. her blev der for alvor plads til hans akrobatiske evner i den mange stort opsatte kampscener. Gene Kelly er nok kendt for de fleste for hans dansen og syngen i regnen i den fantastiske SINGING IN THE RAIN fra 1952. Gene Kelly besad den der " Larger than Life " mentalitet der gjorde ham til en sand og tidsløs stjerne, der for altid vil have en plads i filmens verden.

BRIGADOON er måske ikke en af de bedste Vincente Milelli / Gene Kelly produktioner, men det være sagt så er den absolut et kig værd. Der er store og flot iscenesatte dansenummre og de skotske kostumer er imponerende at se på. Gene Kellys uimodståelige charme stråler igennem fjernssynsskærmen og man blive lige så besat af den fortryllede by og den smukke Fiona som han er. Også Cyd Charisse er sød i rollen som den forelskede Fiona.
Så hvis du mangler BRIGADOON i din Gene Kelly samling så er denne region 2 udgivelse alle pengene værd. Man bliver i så godt humør.

Ekstramateriale.

Ny digital 16X9 overførsel og restureret lyd der perfekt gengiver alle de dejlige sange i Dolby digital 5.1. Billedet står perfekt og de stærke klare farver og den forbedrede lyd er helt sikkert med til at højne denne musical. En smuk DVD oplevelse, selvom film filmet i Cinama Scope jo bør ses i biografen.
Der er desuden 3

fraklippede sangnummre. Deriblandt det forrygende danse setup SWORD DANCE. Her bliver der virkeligt svinget med kilten.

Der er også et ekstra audionummer There but for you go i.

Desuden er der også en meget morsom trailer til BRIGADOON. Den er helt sikkert det hele værd.
Samlet karakter for

ekstramaterialet: ***

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Brigadoon
Original Titel: Brigadoon.
Premieredato: 28. juni 2005
Instruktør: Vincente Minille
Skuespillere: åØåGene Kelly, Van Johnson, Cyd Charisse, Barry Jones, Elaine Steward, Albert Sharpe, Van Johnson, Verginia Bosler, Hugh laing.
Spilletid: 104 min.
Selskab: Metro Goldwyn Mayer. 1954.
Genre: Andetbanner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...