Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Buñuel i Skildpaddernes Labyrint

10. oktober 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Buñuel i Skildpaddernes Labyrint billede

“Buñuel I Skildpaddernes Labyrint” giver os en indsigt på en kunstners tankegang og sindstilstand. En smuk og vellykket animationsfilm.

Instruktøren Salvador Simó må have tacklet sine egne dæmoner og ekstase ved at fokusere på den surrealistiske instruktør, Luis Buñuel. At man som ung filmskaber skal kæmpe for sine egen tanker og identitet kan være noget af en opgave, men alligevel har Simó kastet sig over et animationsprojekt af Buñuels andet filmprojekt.

Buñuels surrealistiske tankegang
Vi befinder os i Paris 1930’erne. Buñuels første film ”Guldaldren” har lige haft premiere, og den vækker stor forargelse og vrede for sin portrættering af seksualitet samt skildring af den katolske kirke. Buñuel bliver blacklistet og ingen vil finansiering hans næste filmprojektet. Med lidt held fra vennen, Ramon, der har vundet lotteriet, og har lovet at hjælpe med finansieringen af Buñuels nyeste film, begiver de sig til en fjern og ukendt civilisation i Spanien for at optage dokumentaren ” Las Hurdes: Landet uden brød”.

Portræt af en kunstner
Om Buñuel var skrøbelig eller ej må folk nok selv vurdere. Han havde i hvert fald mareridt om døden, var sadistisk overfor dyr og yderst kontroversiel. Det kan være rimelig hårdt at se på en mand, der torturere og piner dyr både i animationsform og reelle filmoptagelser – udelukkende for kunstens skyld og i dag var den nok heller gået. Buñuel vidste dog præcis, hvad han ville have. Dette ses i hans ivrighed, passion og samarbejdet med producenter, der kan føle sig misbrugt af Buñuels mangel på empati og forståelse. Dog giver filmen os et portræt af en kunstner, der havde en kæmpe effekt på filmindustrien.

Smuk animation
Det er faktisk en klog ide at fortælle Buñuels historie igennem animation. Dette giver mulighed for at vise alle aspekter af både Buñuels psyke, mareridt og visioner. Samtidig bliver vi præsenteret med rigtige scener fra dokumentaren, der viser Las Hurdes bjergrige område, afskåret fra resten af verdenen. Dette gør, at vi ikke blot får tilblivelsen af et dokumentarisk værk, men også et kig indtil en ukendt verden og Luis Buñuel som person. En rigtig flot og fin skildring.

” Buñuel i skildpaddernes labyrint” er en flot og særdeles vellykket animationsfilm om en Buñuels vision. Selvom det ikke er en decideret biografi, får vi alligevel et godt indtryk af ham. Om han var gal eller genial må folk selv vurdere, men han havde en yderst effektiv indflydelse for vores filmindustri og surrealisme.

Titel: Buñuel i Skildpaddernes Labyrint
Original Titel: Buñuel en el laberinto de las tortugas
Premieredato: 10. oktober 2019
Instruktør: Salvador Simó
Skuespillere: Jorge Usón, Fernando Ramos, Luis Enrique de Tomás, Cyril Corral
Spilletid: 80 min.
Selskab: Sygnatia, Angel Films, 2019
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...