Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Calamity Jane – Vestens vilde datter

29. juli 2021 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Calamity Jane – Vestens vilde datter billede

Der er lagt op til kønsrolledebatter, humor og en sej pige i det vilde Vesten.

Det er på tide, vi nu ser kvinder og piger med attitude. Selvom der har været mange eksempler i de løbende år, kan det ofte fremgå forceret, da der går for meget politik i den. I ”Calamity Jane” har den dansk- og franskproducerede film fundet en fremragende balance mellem datidens kultur og en god portion humor.

Året er 1863 og pigen Martha Jane er på vej til et bedre liv i Vesten. Hendes far kommer lige pludseligt uheldigt til skade, og det bliver nu Marthas opgave at forsørge hendes familie. Dette bringer til en masse ny viden og en frihed, Martha aldrig før har følt. Dog går disse nye tiltag imod kvindens rolle i en familie, og de andre rejsende familier ser dømmende på. Da Martha så bliver anklaget for tyverier, må hun begive sig ud på endnu et eventyr for at bevise sin uskyld.

Filmen ligger sådan set op til et klassisk coming-of-age drama. Martha skal forsøge at lære sig selv bedre at kende iblandt roller, som af samfundet allerede er blevet tildelt. Det falder hende dog ikke naturligt, når man selvfølgelig ikke kan ride på en hest, når man er iført en kjole. Selvom Martha gør sit bedste, er det aldrig godt nok, og dramaet ligger i, at hun konstant skal forsøge at bevise sit værd. Sågar forklædt som en dreng. Marthas handlinger bliver hverken forceret eller talt ned til, og dette er en fornøjelse at se i en børnefilm.

Det er blandt andet et dansk animationsselskab, der har arbejdet på denne film, og resultatet er også blevet utroligt smukt. Det er anderledes animation end vi normal er vant til fra f.eks. Disney, men i desto mindre er det meget smukt og effektivt. Vestens landskaber danner ramme om Martha personlighed, som både er vild, sej og flot.

Selvom der er meget modstand, og at Martha naturligvis er langt foran sin tid, så er der også støtte at finde i samfundet. Blandt andet fra spejderen Samson, der ser Marthas kæmpe potentielle. Derfor bliver det heldigvis en balanceret historie, hvor der ikke kun er fokus på, hvor hårdt kvinder havde det, men netop hvordan de rette folk på vejen kan hjælpe dig. Filmen har en fantastisk god portion humor og kan godt se selvironien. Det er utrolig befriende i en børnefilm.

”Calamity Jane – Vestens vilde datter” er en gennemarbejdet og velproduceret animationsfilm. Den taler ikke ned til sit børnepublikum, hvilket er dejligt befriende. Martha Jane er bestemt en god rollemodel for piger, da hun selvfølgelig er sej, men også bange, når det er nødvendigt. Der er fart over feltet, god humor og smukke landskaber i denne fremragende animationsfilm.

Titel: Calamity Jane – Vestens vilde datter
Original Titel: Calamity Jane
Premieredato: 29. juli 2021
Instruktør: Remi Chayé
Skuespillere: Ella Testa Kusk, Lars Mikkelsen, Nikolaj Coster-Waldau, Sofie Gråbøl, Elias Strube, Mikkel Boe Følsgaard
Spilletid: 85 min.
Selskab: Maybe Movies, Angel Films, 2020
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...