Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Confessions of a Shopaholic

20. marts 2009 af Randi Bjerg

4 stjerner Skriv en kommentar

Confessions of a Shopaholic billede

For en shopaholic kan det helt rigtige tørklæde være skæbnesvangert.

Siden Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) var 14 år gammel, har hun drømt om at et job ved mode-magasinet Alette. Hun elsker mode og har ikke bare et, men 12 kreditkort til at betale for sine mange køb, og der bliver købt meget. New York er fuld af fristelser, og mannequinerne kigger så venligt på Rebecca og lokker hende ind i den ene butik efter den anden.
Rebecca elsker suset når hun har købt noget nyt, men er ikke så god til at takle regningerne fra kreditkort-selskaberne sidste på måneden. Så finder hun og veninden Suzes (Krysten Ritter), som hun bor til leje hos, en flaske tequila frem og drikker til de har overbevist hinanden om at det hele nok skal gå.
Da Rebecca mister sit job, det eneste som holder hende fra at drukne helt i gæld, er gode råd dyre.
På vej til en jobsamtale må hun lige stoppe for at købe et tørklæde på tilbud, dette køb viser sig at blive altafgørende for hendes fremtid.
Jobbet hun søgte er blevet besat af en anden, men ved et tilfælde ender hun hos et økonomimagasin, som skribent på en klumme om privatøkonomi og hvordan man får pengene til at slå til… Selvom hun ikke har for 5 øre styr på sit eget forbrug, eller konsekvenserne af det. Hvilket gøres meget tydeligt gennem inkassatoren Derek Smeath (Robert Stanton) som Rebecca gennem meget lang tid har holdt hen med et uendeligt antal umulige og utrolige undskyldninger. Helt galt går det da Rebeccas klumme får uventet stor succes, og der bliver længere og længere mellem klummens indhold og Rebeccas egen økonomi. Men det bemærker Rebecca ikke, for hendes chef (Hugh Dancy) er lidt for sød og lidt for flot til at holde øjnene for sig selv.

Selvom det måske er lidt kliche at sige er ”Confessions of a Shopaholic” en moderne askepot-historie. Rebecca er fattig, men drømmer om et liv i luksus, ikke nødvendigvis med Prince Charming, men da han krydser hendes vej, er det kærlighed ved første blik og han bliver en del af drømmen.
Hvem ville også sige nej til den moderne prins - flot, rig, succesfuld mand, med sans for mode og evnen til at føre på et dansegulv?

”Confessions of a Shopaholic” er en gennemført film. Flot og farvestrålende som romantiske komedier skal være, viser den New York fra sin allerpæneste side. Vi ser en posedame med en indkøbsvogn, men hun går og synger og danser lidt sammen med sin vogn, så man bestemt får det indtryk at også hun nyder sin tilværelse.
Alle detaljerne er på plads, lige fra Rebeccas pink MAC til den lille mobiltelefon, med Gwen Stefanis ”Rich girl” som ringetone, en meget passende valg til den kære shopaholic, og hun har altid, altid de helt rigtige accesories sammen med hendes fantastiske out-fits. Stor ros til filmens Kostume-designer Patricia Field.

Isla Fisher er perfekt i rollen som Rebecca Bloomwood, hun udstråler præcis den rigtige mængde uskyldig ynde og barnlig glæde over alle de fine ting hun køber, og har en rørende naiv tro på at alt nok skal ordne sig næste måned.
Hun har den samme positive udstråling som man oplever hos Reese Witherspoon i ”Ligally Blond” og samme shoppeglæde som findes hos de 4 kvinder i ”Sex in the City”, men der er den kæmpe forskel at Rebecca ligesom alle vi andre dødelige ikke har råd til alt det dejlige. Jeg tror dette kan være med til at forklarer hvorfor Rebecca virker så troværdig og går lige ret ind.
Filmen har noter af noget bekendt, men kun på den gode måde, man er virkelig godt underholdt fra start til slut.

”Confessions of a Shopaholic” baggrund er Sophie Kinsellas bestseller af samme navn og bogens efterfølger ”Shopaholic takes Manhatten). Jeg har ikke læst bøgerne, men nød filmen meget alligevel.

Alt i alt er den en rigtig god, underholdende og hjertevarm film, som film af denne type skal være, men det er også en ganske interessant film i forhold til den Økonomiske krise vi bliver tudet ørene fulde med i medierne. Luke Brandons vision om at almindelige mennesker skal kunne forstå økonomiske emner, er en vision det måske ikke ville være helt dårligt at føre ud i verden uden for biograferne også. Det er bestemt ikke alt ved denne krise eller økonomi i det hele taget der er let at forstå når det kommer ud at eksperternes mund. Så måske skal disse eksperter overveje om det er muligt at finde virkelighedens Rebecca Bloomwood.

Titel: Confessions of a Shopaholic
Original Titel: Confessions of a Shopaholic
Premieredato: 20. marts 2009
Instruktør: P.J, Hogan
Skuespillere: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter, John Goodman, Joan Cusack, John Lithgow, Kristin Scott Thomas, Robert Stanton
Spilletid: 100 min.
Selskab: Bruckheimer Film, Touchstone Pictures, 2009
Genre: Romantik
Link: http://www.shopaholicfilmen.dk
glæden ved Prada
glæden ved Prada
alt rydde op er en shopaholics værste mareridt
alt rydde op er en shopaholics værste mareridt


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...