Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Connie og Carla

12. august 2004 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar

Connie og Carla billede

En hyldest til Billy Wilder og Blake Edwards, der aldrig virker for påtrængende.

Connie og Carla er to tøser der igennem hele livet, har været fascinerede af musicals. Derfor har de altid haft deres eget show, som de nu som voksne, viser i små klubber og i lufthavnen. En dag bliver deres manager opsøgt af en narkokonge, som han har stjålet og skjult et kilo kokain fra, og da han får ytret ordende "Connie og Carla" ved de hvem de skal lede efter. Han bliver dræbt, og jagten går ind. Connie og Carla flygter til Los Angeles, hvos de snart finder deres skjulested: De klæder sig ud som fyre, der klæder sig ud som drag queens.

Connie og Carla har alle klicheérne parat til at smide i hovedet på dig; dårlige ekskærester, en ny fyr som Connie ikke kan fortælle hun er kvinde, mafiaen i hælene, manden som skal acceptere hans bror er bøsse og drag. Så ja, det var ikke med bare en lille smule overraskelse, at jeg faktisk nød denne film. Den låner til højre og venstre af klassikere som Some Like It Hot og Victor/Victoria, men det kan man vælge at se som homages, og så kan man bare nyde filmen.

Michael Lembeck har før instrueret masser af TV-episoder af Friends, Ellen, Caroline In The City osv. Hans egentlige spillefilms debut var for 2 år siden med The Santa Clause 2. Hans instruktion fejler såmænd ingen ting, han prøver ikke gøre noget nyskabende, han lader bare filmen tage sin gang, og det er præcis det der får det hele til at virke. Der er passager der giver tid til små ufrivillige morsomheder, og der er en form for momentum, der leder tankerne hen på 80'erne.

Nia Vardalos er pigen der skrev og spillede hovedrollen i My Big Fat Greek Wedding, og hun gentager successen med Connie Og Carla. Det eneste sted hun fejler (og det gør hun så også meget) er i slutningen. At tage alle filmens problemstillinger og løse på 5 minutter, fordi tiden er ved at løbe ud, er aldrig en god ide. Derimod har hun undervejs givet sig god til at lade personerne udvikle sig, og de fleste jokes virker efter hensigten. Som skuespiller virker hun meget naturlig, og passer perfekt ind i rollen. Toni Collette kan til tider være ret irriterende, men det er også meningen, så hun fylder sine sko ud fint. David Duchovny stråler igen, hans tørre humor får lov til at udvikle sig, præcis ligesom i Evolution, og det er rart at se.

Connie Og Carla henvender sig mest til de midaldrende kvinder, men det betyder ikke, at vi andre ikke kan se den. Det er en god gammeldags komedie, og jeg grinte højlydt et par gange. Visse ting trækker dog ned, den låner måske en brøkdel for meget, slutningen ødelægger hele filmens balance og klicheérne fylder for meget. Men filmen handler om at have det sjovt, og jeg havde det helt fantastisk!

Titel: Connie Og Carla
Original Titel: Connie And Carla
Premieredato: 13. august 2004
Instruktør: Michael Lembeck
Skuespillere: Nia Vardalos, Toni Collette, David Duchovny, Stephen Spinella
Spilletid: 98 min.
Selskab: Universal Pictures, Spyglass Entertainment, SF Film A/S, 2004
Genre: Humor
Link: http://www.connieandcarla.com

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...