Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Countdown

21. november 2019 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Countdown  billede

“Countdown” forsøger at være skræmmende og uhyggelig. For hvem i alverden vil vide, hvornår de skal dø? Desværre ender det i sølle jumpscares og et mislykket koncept.

Nutidens gyserfilm må være en utilgivelig opgave. De skal indeholde et originalt koncept, være gennemført og ikke mindst uhyggelige. Generelt har denne genre nogle større udfordringer end andre, og dette se desværre også i denne nye ”Countdown”, hvor folk downloader en app, der siger, hvornår de dør.

Døden kommer
En nedtællingsapp, som fortæller dig, hvornår du kommer til at dø, går viralt iblandt unge. Den nyuddannet sygeplejerske, Quinn ( Elizabeth Lail) hopper med på bølgen, kun for at finde ud af, at hun kun har tre dage tilbage at leve i. App’en viser sig at følge en forbandelse, og det bliver et kapløb imod tiden og døden.

For lidt suspens og uhygge
Forestil dig gyserfilmen ”Final Destination” med nu som en app. ”Countdown” filmen følger sådan set grundprincippet af ”Final Destination”, hvor unge snyder døden, men døden ender med at indhente døden. Dog er ”Final Destination” er mere vellykket film, hvor man virkelig føler at døden er efter dem. I denne film er det en slags djævelsk karakter, der åbenbart har hacket ind i en moderne app, og hjemsøger folk, som ignorerer deres skæbne. Ingen store overraskelser eller skræmmende sekvenser. Blot en standard gyserfilm, som forsøger at følge sin egen logik. Og så er det utroligt, at helt almindelige manuskriptforfattere ikke kan sætte sig ned og observere, hvordan unge mennesker snakker med hinanden. De første 10 minutter er simpelthen for pinlige!

Mere sjov end uhyggelig
Faktisk sidder publikum nok og griner mere af filmen end at dø af skræk. Om det så er ufrivilligt eller ej. Filmen byder da også på nogle sjove comic-reliefs. Især den fuldstændige ligeglade og sarkastiske mobiltekniker, som hjælper med at hacke ind i appen og ændre dødstiden. Som om det er så nemt at snyde døden. Hovedrolleindehaveren, Elizabeth Lail, ligner en kombination af alle andre blonde, gyserkvinder, vi har set på det seneste, så det er ingen overraskelse, at hun er blevet castet. Hun har dog ikke meget at arbejde med, så det er svært at sige, hvorvidt der rent faktisk er talent eller ej.

”Countdown” er fyldt med alt det, den ikke burde være fyldt med. Klichéer, dårlig dialog og alt for lidt gys. Den forsøger dog at følger sin egen logik, og har nogle sjove karakterer, der gør op for, at filmen slet ikke har noget suspens. Plus ingen tør sikkert at downloade ”Countdown” appen bagefter!

Titel: Countdown
Original Titel: Countdown
Premieredato: 21. november 2019
Instruktør: Justin Dec
Skuespillere: Elizabeth Lail, Jordan Calloway, Talitha Bateman, Tichina Arnold, P.J, Byrne, Peter Facinelli, Anne Winters, Tom Segura
Spilletid: 90 min.
Selskab: Boies / Schiller Film Group, SF Studios, 2019
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...