Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Creation

21. marts 2011 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Creation billede

Flot og dyster film om Charles Darwin

For en videnskabsmand i 1800-tallet var det ikke nogen lille ting at gå i krig med selveste Gud. Det var hvad alle omkring Charles Darwin fortalte ham, at han gjorde.
Hvis alle arter over tid tilpasser sig det miljø, de lever i, og det kommer til udtryk gennem en evolution af de forskellige arters fysik, således at de og deres efterkommere kan overleve, kan det dårligt forenes med den religiøse forestilling at Gud, skabte alle dyr og mennesket, og at de siden har været uforandrede.

Charles Darwin skrev Arternes Oprindelse i 1859, og selv om vi nu ved at evolutionsteorien er et faktum, så kastede ideen om at arter kunne udvikle og ændre sig Darwin ud i en dyb personlig krise.
Charles Darwins teori er blevet kaldt den største idé et menneske nogensinde har haft. Den skabte da også stor opstandelse dengang, lige som evolutionsteorien stadig fører til debat mellem videnskab og religion.

I Creation møder vi en Darwin, der godt nok har fragmenter af sin bog, men som endnu ikke har formuleret sine teorier i sammenhæng.
Han er en svækket mand, plaget af sygdom og hjemsøgt af sin datters død. Hans fæller forsøger at presse ham til at få skrevet sin bog færdig, men Darwin gennemgår et personligt helvede, selv om han selv efterhånden har forkastet religionen på mange fronter. Især hans kone, der er dybt troende giver Darwin tvivl om han overhovedet skal skrive sin bog, da hun er overbevist om at han kommer direkte i helvede.
Creation handler om en splittet mand, der skal vælge mellem videnskaben og sin familie.

Eftersom de fleste kender Charles Darwin og hans teori, gør det faktum, at filmen går tæt på mennesket Darwin, at vi kommer til at se en af verdenshistoriens største videnskabsmænd i et nyt og ikke mindst interessant lys. Det giver en spændende dramatik ikke mindst i kraft af, at Creation faktisk er en ganske dyster film. Darwins lidelser såvel fysisk som psykisk udpensles i nogle visuelt indtagende sekvenser, der giver filmen dybde og dramatik på et utroligt indlevende plan.
Creation er en rigtig god film med et velkomponeret manuskript og ikke mindst med en fremragende præstation af Paul Bettany, der spiller den plagede videnskabsmand. I rollen som hustruen finder vi Jennifer Connely, der med en indelukket bitterhed virkelig personificerer Darwins modstykke og al hans tvivl omkring sit projekt.
Datterens død driver forældrene i forskellige retninger; hun søger mod Gud mens Charles forkaster Gud og søger mod videnskaben.
At filmens omdrejningspunkt er det tragiske tab af Darwins elskede datter er yderst virksomt og da det alt sammen kædes sammen med religion og videnskab giver det en god historie der både giver dybde og en fremadrettet fortælling, da vi jo kender den bog, han kæmper for at skrive.

Creation er en visuelt flot film, og Blu-Ray formatet fremhæver virkelig de flotte nuancer især i Darwins drømmesyn og i filmen genrelt.
Der er intet ekstramateriale på udgivelsen.

PAN Vision.

Titel: Creation
Original Titel: Creation
Premieredato: 8. marts 2011
Instruktør: Jon Amiel
Skuespillere: Paul Bettany, Jennifer Connely
Spilletid: 108 min.
Selskab: Atlantic, BBC, Panvision, 2011
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...