Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

A Hero
A Hero billede

Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Critters Attack!

24. marts 2020 af Teddy Tofte

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Critters Attack! billede

Den femte Critters-film har humor – og ikke så meget andet

Først og fremmest vil det være en god idé at kaste dig ud i den første ”Critters”-film fra 1986, før du ser den nyeste i serien, den femte film: ”Critters Attack!”. Det er nok altid godt at se den originale film, før man ser en fortsættelse, men i dette tilfælde er det mere fordi, at ”Critters Attack!” ikke byder på særlig meget baggrundshistorie. Den begynder med, at de behårede, sultne rumvæsner – teknisk set kaldt for ”crites” – ankommer til Jorden og straks fordærver et uheldigt bud fra en sushirestaurant.

For mange vil det jo nok være en lovende start. Historien springer straks videre til hovedpersonen, Drea (Tashiana Washington), en ung kvinde som desperat ønsker at komme ind på det lokale universitet. For at skabe kontakter i det miljø påtager hun sig opgaven som babysitter for én af skolens professorer, som ikke vil lade hendes børn (Ava Preston og Jack Fulton) være alene hjemme. Hun tager sin lillebror (Jaeden Noel) med, som er besat af ufoer, og alle fire ender med at komme i større problemer, end de havde regnet med.

Det er sådan set det, der er plottet. Herfra er Drea anfører for hendes bror og de to børn, som virker til at være en anelse for gamle til at have brug for en babysitter, og i løbet af filmen bliver de alle Critter-killers. Der er dog en lille twist til historien. De unge mennesker opdager en nuttet, hvidhåret, hunlig ”crite”, som de døber Bianca. Heraf kommer så spørgsmålet: hvor kommer Bianca fra, og hvorfor bliver sådan en ”crite” først introduceret nu?

Mens du tænker over det, undrer du dig sikkert også over, hvor den talentfulde Dee Wallace passer ind i det hele? Hvis du kender til den oprindelige ”Critters”, vil du nok tænke, at Wallace igen optræder som Helen Brown (moderen i den familie, som først blev skræmt fra vid og sans af disse ”crites”). Men nej, ikke rigtigt, for i stedet har filmskaberne valgt at præsentere en helt ny karakter til Wallace i form som en dusørjæger. Okay, så Helen Brown blev til en slags intergalaktisk dusørjæger for at stoppe bæsterne, ikke? Næ. De giver Wallaces karakter en helt ny personlighed, og hun bliver kun kaldt for tante Dee. Når det så er sagt, så gør hun et godt stykke arbejde i den korte tid, hun er med i filmen, men man har lyst til at se mere til hende.

Er ”Critters Attack!” skuffende? Nej, ikke nødvendigvis, for i sidste ende har den masser af humor, lidt action her og der, samt en flok karakterer som det meste af tiden er spændende at følge. Filmen varer kun lidt under 90 minutter og det virker, som om de vil lave flere film i serien. Forhåbentlig vil Wallace få en større rolle med en mere fyldig baggrundshistorie. Det er svært at sige, hvad der kommer til at ske med ”Critters”-navnet, men hvis du leder efter en morsom sci-fi-gyser, så kan denne film uden tvivl tilfredsstille dette behov.

Forvent bare ikke alt for meget.

Blu-Ray: En flot udgivelse, men billedsiden er tydeligvis præget af, at det er en billig produktion. Lydsiden fejler dog intet med et flot soundtrack, som transporterer dig helt tilbage til 80’erne.

Ekstramateriale: ”Engineering gore” – hvordan dukkerne blev skabt. ”Critters: An out-of-this-world experience” – hvordan dukkerne blev arbejdet med. ”The Critter Ball” – hvordan Critter-bolden blev skabt. ”Fight scene commentary” – kommentarspor i en specifik scene. Et godt bud på bonusindhold, taget i betragtning at det er en b-film med et smalt budget. 4 stjerner for dette.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: Critters Attack!
Original Titel: Critters Attack!
Premieredato: 19. marts 2020
Instruktør: Bobby Miller
Skuespillere: Tashiana Washington, Ava Preston, Jack Fulton, Dee Wallace, Jaeden Noel, Alex Jaeven, Stephen Jennings
Spilletid: 89 min.
Selskab: Warner Bros., 2019
Genre: Gyser , Humor , Sci-Fibanner
Overskrift Højre Block
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...