Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Crossing Over

10. november 2009 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Crossing Over billede

Tænk dig om, før du krydser den amerikanske grænse!

Harrison Ford er verdensmester i at lave anstrengt ansigtsudtryk. Det får han så rigeligt mulighed for i ”Crossing Over”. Her spiller Ford rollen som immigrationsbetjenten Max Brogan, som opererer efter et klart regelsæt, men som stadig har en masse følelser indblandet i grænseoverløbernes desperate forsøg på at komme ud af en fortvivlende livssituation.

Undervejs følger vi også en række forskellige personer i hvert deres dillemma. Asiaten som presses til sit første kup. New Zealænderen som presses til sex for at opnå de svært tilgængelige green cards. Den muslimske skolepige som tvangsudvises pga. manglende opholdstilladelse. Dertil kommer emner som æresdrab, adoption og mange andre kulturelle hjørnesten ind på banen.

Filmen fungerer som en række aktuelle situationsbilleder på hvor kompliceret tilværelsen er for folk af anden herkomst i Staterne. Filmen vælger heldigvis ikke side, men præsenterer beskueren for en række skarpe dueller som virker helt vanvittige, men hvor der findes en lovgivning som kommer før alt andet. Man kan i sit gennemsyn af ”Crossing Over” godt græmmes over hvor usmagelig et system vi troløst bakker op omkring, men samtidig også konstatere at lovløshed ikke er et alternativ.

Ud over Harrison Ford, medvirker Ashley Judd (Double Jeopardy, Heat, A Time To Kill) som den retskafne Denise Frankel, mens hendes mand Cole Frankel (Ray Loitta – Narc, Cop Land, Hannibal) har en anden måde at indgå forlig under bordet. Jim Sturgess (Across The Universe, 50 Dead Men Walking, 21) spiller Gavin Kossef som forsøger at overbevise myndighederne om at han er er troende i rabbiner-kredse, og må lyve sig frem gennem kontrol på kontrol. Og sådan kunne man blive ved…

Filmen forsøger til sidst at binde løse ender sammen og skabe en form for forløsning. Men det lykkes aldrig rigtig helt. Havde man ladt episoderne stå alene, så havde indtrykkene nok virket stærkere i så forholdsvis barsk en film. Ingen tvivl om at Wayne Kramer (The Cooler, Running Scared) har skabt sin mest alvorlige film, men den samlede gryderet bliver måske for bredt favnende til at kunne kalde sig storfilm. Filmen forsøger at sælge sig selv på at sidestille sig med værker som ”Traffic” og ”Crash”. Men i de skylag er vi altså ikke!

Udgivelsen indeholder intet ekstra materiale, men den sædvanlige stak trailers slipper du ikke for.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Crossing Over
Original Titel: Crossing Over
Premieredato: 3. november 2009
Instruktør: Wayne Kramer
Skuespillere: Harrison Ford, Jim Sturgess, Ray Loitta, Ashley Judd, Cliff Curtis, Alice Braga, Alice Eve
Spilletid: 109 min.
Selskab: The Weinstein Company, Movie Prose Productions, 2009
Genre: Thriller
Link: http://www.crossingovermovie.com

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...